Amra Kučinar: Minimum make up-a može biti iskra savršenstva

Piše: Redakcija

Profesionalna šminkerica Amra Kučinar se ne može pohvaliti svojim prvim make-up pokušajima, no, danas se u njene ruke rado svi prepuste.

„Najvažnije je da je lice čisto i spremno za nanošenje šminke“

Prvi make-up pokušaji

Moje prvo šminkanje je bilo s 18 godina. Gledala sam svoje drugarice kako se šminkaju, korak po korak pa do full make up-a. Prvi pokušaj je bio izvlačenje eyelinera.

Skupo vs. jeftino

Apsolutno nije tačno da je skupo i najbolje, jer većina žena se opekla na jedan od proizvoda bila to šminka ili neka preporučena „sveta“ krema, a niti jedna od nas nema isti tip kože. Tako da je moja preporuka da svaka od nas koristi ono što joj odgovara bez obzira na cijenu.

Standardna beauty rutina

Nivea micelarna voda

Moju beauty rutinu čini podloga/puder Wet n Wild u nijansi desert beige, zatim svježina ispod očiju s Wet’n’Wild concealer u nijansi light ivory, potom neizostavni Artdeco bronzer i Golden Rose za usne u nijansi 21 koji je osvojio moje srce i otkad ga koristim, ne znam ni za jedan drugi. U ovu grupu bih dodala i highlighter, a moj izbor je Kryolan, u nijansi peach. Prije spavanja lice čistim Nivea micelarnom vodom.

Ovisna sam o…

Huda beauty

Uživam u tome kada me inspiriše neki proizvod i postane dio mene. Ovisnik sam o paleti Huda beauty, jer se može koristiti i za dnevnu i noću kombinaciju, i to je zaista moja topla preporuka za sve djevojke. Poželjno bi bilo da se nađe u vašem neseseru, ako tako bude za kratko vrijeme će postati dio vas.

Mirišem na…

Versace Crystal Noir

Versace Crystal Noir je moj izbor još od srednje škole. On je jednostavno ja.

Sezonski neseser refresh

Max Factor 2000 Calorie

Artdeco eyeliner

Artdeco bronzer

S obzirom na to da sam make-up vizažist, refresh je česta pojava kod mene. Za moj neseser je obavezno, a i na prvom mjestu redovno mijenjanje maskare i beauty blendera. Moj refresh izbor je maskara Max Factor 2000 Calorie, Artdeco eyeliner, high precision liquid liner 01, Artdeco bronzer 03.

Otkriće godine

Wet’n’Wild puder

Moje otkriće je definitivno puder Wet’n’Wild u nijansi desert beige, postojan je cijeli dan, koža se ne sija. Većina djevojaka ima glavni problem, a to je pronalazak pudera. Na ovoj listi je i Huda beauty paleta. Sve u jednom.

Usne

Golden Rose ruž za usne

Farmasi ruž za usne

Definitivno biram mat, a moj izbor je Golden Rose u nijansi 21. Ponekad koristim i Farmasi ruževe koji su super postojani i idealno odgovaraju mojim usnama.

Puder

Kryolan Supracolor

Kryolan Derma Color

Osim Wet’n’Wild pudera, koristim i Kryolan Supracolor kremasti puder. Boja koja meni odgovara je LO. Na ova dva pudera, moja preporuka je i Kryolan derma color puder u prahu koji ne zatvara pore, te uz koji koža diše.

Oči

Kryolan sjenila za oči

Nezaobilazna Huda beauty paleta sjenila za oči u kojoj pronađem svaku nijansu koja mi je potrebna, a onda sve to upotpunim maskarom Max Factor 2000 Calorie. Ovom izboru bih pridružila i Kryolan sjene za oči, Varaity paleta.

Završni look

Za završni look biram bronzer Artdeco. Ima odličan ton, idealnu nijansu i jednostavno osvježava moje lice.

Beauty ikona

Angelina Jolie

Moj izbor je Angelina Jolie. Dokazano da minimum make up-a može biti iskra savršenstva.

Usne vs. oči

Usne su te koje ću prije istaći, one mi oduzimaju manje vremena, jer sam okružena prijateljicama kojima pomažem u šminkanju prije izlaska, a sebe ostavljam za kraj.

Moje beauty nesavršenstvo

Moje beauty nesavršenstvo su mojih nekoliko pjegica i podočnjaci, ali se ne brinem, jer za to imam rješenje: Wet’n’Wild concealer.

Prirodni recept

Prirodni recept je da je manje više. Djevojke trebaju znati šta naglasiti, a da ne budu kao porculanska lutka. Da obavezno prije spavanja skidaju šminku s Nivea micelarnom vodom, ovisnosti koji im je tip kože, a nakon toga umivanje i nanošenje hidratantne kreme. Kao i mi, tako i naša koža treba da diše.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti