Adna Ganibegović: Za odmorno područje oko očiju – vrećica čaja od kamilice

Piše: Redakcija

Televizijska voditeljica Adna Ganibegović veoma je odana prirodnim i jednostavnim beauty metodama. S obzirom na to da svakodnevno nanosi tešku televizijsku šminku, mnogo računa vodi o njezi kože lica.

„Noćna rutina obično podrazumijeva skidanje šminke micelarnom vodom Avon True NutraEffects, a potom najjednostavnije; sapun i voda“

Prvi make-up pokušaji

Došli su u trećem razredu srednje škole, u pravo vrijeme, s osnovnim proizvodima koji su uključivali maskaru i tuš. Maskaru je lako staviti, ali s tušem je u početku bilo problema, sve dok nije postalo rutina. Nakon nekog vremena, a to se zadržalo i danas, tuš sam brže stavljala nego maskaru, i desnom i lijevom rukom. Prvi ozbiljniji make-up moje lice je doživjelo na maturi u četvrtom razredu srednje škole. Tada sam u svoju make-up rutinu uvela popunjavanje obrva. Danas su obrve oblik lične ovisnosti što znači da jedine, osim kada sam u komforu svog doma, uvijek moraju biti nacrtane i sređene.

Skupo vs. jeftino

Beauty proizvodi ne moraju nužno biti skupi kako bi bili kvalitetni. Moguće je, i to vrlo lako za malo novca uzeti kvalitetne proizvode, u zavisnosti od tipa kože i stvari koje vam odgovaraju. Iz mog primjera mogu navesti maskaru. Ne moraju to biti skupe maskare izreklamirane na sve moguće načine, koje zapravo nisu kvalitetne koliko su isforsirane. Vjerna sam maskari Oriflame The ONE Instant Extensions, čija je cijena pristupačna, a dosta je kvalitetna. Nakon nanošenja dobijete pravi dojam umjetnih trepavica.

Standardna beauty rutina

Dove Nourishing Secrets Oil Restoring Ritual Body Cream

Ujutro koristim kremu Dove Nourishing Secrets Coconut Oil Restoring Ritual Body Cream, kako bih pripremila lice za tešku televizijsku šminku. Zbog prebukiranog rasporeda, nemam vremena za mnogo šminke, našminkam obrve i stavim maskaru. Reflektori zahtijevaju mnogo pudera i dosta teške šminke koja, s obzirom na to da nisam navikla na puno make up-a zaista umori moje lice. Od tinejdžerskih godina nisam svoje lice navikla na hemijske proizvode protiv akni, bubuljica i svega što teen populaciji industrija nameće kako bi od mladih godina tim hemijskim sredstvima pokvarili svoje lice i učinili ga osjetljivijim da bi morali nastaviti kupovati takve proizvode. Moj savjet je biti odan vodi i Dove sapunima. Zato moje lice danas ne zahtijeva posebne skupe tretmane. Osim toga, maska od svježih krastavica izrezanih na kolutove za odmor lica, a za odmorno područje oko očiju vrećica čaja od kamilice, jednom u sedam dana, po deset minuta.

Ovisna sam o…

Essence set za oblikovanje obrva 

Totalno sam ovisna o Essence setu za oblikovanje obrva. Uvijek se nalazi u mom neseseru, ukoliko je potrebno da za prvu pomoć popravim izgled obrva.

Mirišem na…

Elizabeth Arden 5th avenue NYC

Parfem koji sam nedavno otkrila i definitivno ga zovem svojim zaštitnim znakom je Elizabeth Arden 5th avenue NYC. Ne volim „teške“ parfeme, više mi odgovaraju parfemi poput pete avenije koja odiše neizvještačenim cvjetnim mirisnim notama.

Sezonski neseser refresh

ROSAL Perfect you losion za ruke

Golden Rose olovka za usne

Catrice Liquid Camouflage korektor

Kylie Cosmetics The Purple Palette

Moj neseser je ove godine bogatiji za dosta proizvoda, ali oni koji su se zaista istakli su ROSAL Perfect you losion za ruke od jagode koji je moja prva pomoć za ruke, a pri tom fenomenalno miriše, potom Golden Rose olovka za usne u smeđoj nijansi, jer zaista volim smeđe nijanse karmina i olovki, od svijetlih do najtamnijih (Golden Rose dream lips lipliner u nijansi 501). Novo u mom neseseru je i Catrice Liquid Camouflage korektor koji je i vodootporan tako da ni ljetni dani, a ni jaka svjetla reflektora mu ne mogu ništa. Osim toga, oduševljena sam i Kylie Cosmetics The Purple Palette sjenama koje su pigmentirane i postojane, te mogu stajati na kapcima cijeli dan.

Otkriće godine

Himalaya Herbals Multipurpose krema

Proizvodi koji su me oduševili ove godine su Himalaya Herbals Multipurpose krema koja pomaže pri nadraženosti kože, a najveći plus je što je apsolutno prirodna, te ZENIX maska od zelene gline za lice koja je izuzetno učinkovita u borbi s aknama.

Usne

Rimmel The Only 1 Matte

Kryolan ruž za usne

Inglot ruž za usne

Preferiram mat ruževe i olovke za usne. Moja omiljena nijansa smeđeg ruža je Rimmel The Onnly 1 Matte. Nekada volim „začiniti“ dan s neobičnim nijansama, poput žute, plave, ljubičaste, što je u skladu s mojom veselom prirodom, a Kryolan i Inglot su brendovi kojima najčešće pribjegavam.

Puderi

Farmasi CC krema

Najčešće koristim samo CC kremu iz Farmasija. Nikada nisam bila pristalica pudera.

Oči

MakeUp Revolution London Redemption palette

Huda Beauty

Sjene za oči koje najčešće koristim su MakeUp Revolution London Redemption palette za svakodnevni prirodni look, kao i Inglot, Kylie cosmetics i Huda Beauty za intenzivniji večernji izgled.

Završni look

Avon Bronzing kuglice

Koristim i rumenilo i bronzer, ovisno o situaciji i raspoloženju. Moj make-up najbolje upotpune Avon Bronzing kuglice.

Beauty ikona

Moja beauty ikona je starija sestra Ines. Od maih nogu, moj je uzor u svemu, pa samim tim i šminaknju. Satima sam znala posmatrati načine na koji nanosi šminku, svaki profinjeni potez po njenom licu je u meni probudio ljubav prema odmjerenom, a istovremeno efektnom make up-u.

Oči vs. usne

Definitivno oči! One su najupečatljiviji i najljepši ukras lica. Kao što se kaže, oči su ogledalo duše.

Prirodni recept

Najjednostavniji, a najučiinkovitiji piling za tijelo je mješavina soli i maslinovog ili kokosovog ulja koji revitalizira ćelije kože i učini je glatkom i mekom.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti