Pharrell Williams kupio luksuznu vilu u elitnom dijelu Beverly Hillsa

Piše: Redakcija

Jedan od najpopularnijih svjetskih muzičara, pjevač i hitmejker Pharrell Williams (45) nedavno je za sebe i svoju porodicu kupio luksuznu vilu u Los Angelesu. Imanje koje se prostire na više od četiri hektara nalazi se u elitnom dijelu Beverly Hillsa, slikovitom brdašcu sa kog se pruža nevjerovatan pogled. U skladu s tim čitava vila izgrađena je tako da njeni domaćini uživaju u suncem okupanom prostranstvu od kojeg zastaje dah. Stambeni prostor zauzima oko 1600 metara kvadratnih, a kuriozitet čini to što čitava kuća ima zidove od kaljenog stakla s krovom u obliku piramide što je postignuto zahvaljujući konstrukciji koju čine čelične grede. Ova nesvakidašnja vila izgrađena je 1992. godine za pokojnog američkog fizičara, inovatora i milijardera Alfreda E. Za  svoj novi dom izdvojio je 15,6 miliona dolara.

Popularni muzičar, njegova supruga Helen Lasichanh(38) i njihovo četvero djece ubuduće će uživati u kući koja ima deset spavaćih soba i 11 kupatila uz ogroman dnevni boravak, kuhinju i trpezarijski dio. Etaže nekretnine povezane su mramornim stepenicama, a podovi su izrađeni od skupocijenog mermera. Među pogodnostima koje ova nekretnina pruža jesu i dnevni boravak na otvorenom, zatim ribnjak, bazen sa vodopadima uokviren kamenom koji podsjeća na omanje vještačko jezero, teniski teren, velika travnata površina i pregršt različitog drveća.

Poseban šarm daju izuzetno vrijedne skulpture koje se nalaze kako u samoj kući tako i u dvorištu, a jedan od glavnih razloga zbog kojih se Pharrell odlučio za ovu nekretninu jeste privatnost koju pruža. Naime, da bi ušli u njihov dom, gosti moraju da prođu kroz kapiju koja je opskrbljena najmodernijom tehnologijom, a potom slijedi duga vožnja duž dvorišta prije nego što stignu do parkinga sa impresivnih trideset mjesta. S obzirom na to da je poznati hitmejker pripada grupi svjetskih zvijezda koje se svim silama trude da sačuvaju svoju privatnost, ovo je pravi raj za njegovu porodicu.

Iako Williams već dvije decenije spada među najpopularnije muzičare današnjice, o njegovoj intimi ne zna se mnogo. Rođen je u Virginiji kao najstariji od trojice sinova. Još od tinejdžerskih dana zainteresovao se za muziku, a upravo u tim godinama upoznao je i svog najbližeg saradnika Chada Huga s kojim je najprije osnovao bend “Skateboard P”, a potom 1998. godine i grupu The Neptunes koja se raspala 2004. Godinu kasnije izdao je svoj prvi solo album “In My Mind” koji je odlično prošao kod publike, a uspijesi su nastavili da se nižu te je danas ponosni vlasnik deset Grammy nagrada i dvije nominacije za Oscara. Najveću slavu stekla je njegova numera “Happy” koja je objavljena 2013. godine, a urađena je kao soundtrack za animirani film “Despicable Me 2”. Naredne godine to je bio najslušaniji singl u Sjedinjenim Američkim Državama, Velikoj Britaniji, Kanadi i u još dvadeset i jednoj zemlji u svijetu sa, podrazumijeva se, i najvećom zaradom.

Zanimljivo je da je ovu veselu numeru hitmejker komponovao u godini kada je rekao sudbonosno “da” svojoj dugogodišnjoj partnerki, tačnije pjesma je objavljena tačno mjesec nakon njihove svadbe. Par se vjenčao na jahti tokom plovidbe duž obale Miamia odakle potiče njegova supruga. O tajanstvenoj Helen malo toga se zna. U njenoj biografiji piše da je radila kao model i dizajner odjeće, ali posljednjih godina nije aktivna u svom poslu već je uglavnom posvećena porodici.

Ona i Williams prvog sina dobili su 2008. godine, a u septembru 2016. objavili su da čekaju drugo dijete da bi u januaru naredne godine radosno saopćili da su postali ponosni roditelji trojki. U mnogim tabloidima mogle su se pročitati pretpostavke da je Helen ostala trudna putem vještačke oplodnje te da je par dugi niz godina želio još djece, ali da nisu uspjeli da ih dobiju prirodnim putem. Međutim, ni jedna od tih infomacija nikada nije potvrđena.

Slikovni rezultat za pharell william and family

Jedini intervju u kome je svoju intimu podijelio s javnošću, popularni muzičar dao je svojoj dobroj prijateljici Oprah 2014. godine. On je tada otkrio da mu ni malo nije bilo lako da osvoji srce svoje supruge. Naime, kada su se upoznali ona je imala drugog dečka, pa uopće nije obraćala pažnju na udvaranja muzičara, ali je pristala da mu bude prijateljica.

– Od trenutka kada sam je sreo znao sam da je ona ta i da ćemo biti zajedno. Ne umijem to da objasnim, ali jednostavno je bilo tako. Osjetio sam nevjerovatnu privlačnost. U tom trenutku ona je za mene bila knjiga koju sam želio da čitam, nije mi bilo bitno šta se nalazi između korica – rekao je tada Pharrell.

Slikovni rezultat za pharell william and family

Međutim, Helen je ostala u vezi s bivšim momkom još dvije i po godine nakon njihovog poznastva, pa i nakon što je raskinula nije odmah pala u zagrljaj hitmejkera. Trebalo mu je još nekoliko mjeseci da potpuno osvoji njeno srce i od tada su nerazdvojni. Već tokom prve godine veze, ona je ostala trudna sa njihovim najstarijim sinom dok su danas ponosni roditelji četvero djece. Oboje su veliki filantropi, a njihova humanitarna organizacija “From One Hand To AnOTHER” do sada je donirala nekoliko desetina miliona dolara mladima koji odrastaju u siromašnim i problematičnim područjima širom Sjedinjenih Država.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti