Ovako izgleda bivši luksuzni dom Karla Lagerfelda

Piše: Redakcija

Ako spadate u obožavatelje Chanela, Fendija ili bilo čega drugog vezanog uz velikog dizajnera Karla Lagerfelda, sada imate priliku zaviriti u jedan od njegovih domova. Naime, njegov raskošni dom uz rijeku Elbu u Hamburgu upravo je stavljen na prodaju i košta “samo” 10 miliona eura.

Kuća nosi naziv “Villa Jako”, a Lagerfeld ju je kupio 1989. godine. Iako je tu živio tek sedam godina, prepoznatljiv potpis i sofisticiranost su i danas vidljivi na svakom koraku. Dizajner je tada angažirao restauratoricu Renate Kent, koja je kao zadatak dobila umanjiti hladnoću interijera uslovljenu kamenom od kojeg je u osnovi napravljen.

Trosobna vila je locirana na brežuljku s pogledom na rijeku, što se Lagerfeldu u konačnici i nije previše svidjelo. Kako je tada izjavio, nemoguće je živjeti na Elbi; previše vremena provedeš gledajući je i na kraju se ulijeniš. Osim s krasnim pogledom, kuća dolazi i s bibliotekom, velikim vrtom, bazenom te stropovima ukrašenim zlatnim listićima. U nastavku pogledajte kako ona izgleda…

Pročitajte još