Čarobna formula za najkomforniju spavaću sobu

Piše: Redakcija

Ako imate profil na društvenim mrežama kao što su Instagram ili Pinterest sigurno ste do sada naletili na fotografije domova poznatih osoba i blogerki koje se bave uređenjem interijera. Možda ste primijetili da sve te sobe imaju neke zajedničke elemente koji uopšte nisu slučajni, već su savršeno iskordinitani tako da te prostorije izgledaju toplo i privlačno tako da ih nikada ne biste željeli napustiti. Ovo su neki od tih elemenata koji prave razliku između obične spavaće sobe i spavaće sobe koja bi se komotno mogla naći na stranicama nekog časopisa o uređenju interijera.

Nemojte pospremati krevet do kraja

Možda ste se već navikli da pospremate krevet svakog jutra nakon ustajanja (navika koju pohvaljujemo), ali ako želite ostaviti dojam komfora onda će savršeno zategnut krevet izgledati nekako vještači i previše uštogljeno. Umjesto toga, predlažemo nešto što će se svidjeti svima koji mrze jutarnju naviku pospremanja kreveta: ostavite plahte i prekrivač malo zgužvane. Tako će spavaća soba izgledati kao da se u njoj stvarno provodi vrijeme.

Samo neutralno

Zaboravite na jarke boje i na dramatične tamne. Ako ste u potrazi za komforom, Instagram i Pinterest ne praštaju ove boje već su najpopularnije fotografije prostorija uređenih u bijelim i svijetlo sivim tonovima poput ove na fotografiji ispod. Ponekad se tu mogu vidjeti i neka tamnija verzija sive ili tamno plava boja, ali u većini slučajeva pun pogodak su svjetlije boje.

Maksimalno iskoristite sve blagodeti tekstura

Ono što je zajendičko svim popularnim blogerkama je što preferiraju slojeve  materijala različitih tekstura koje koriste za dekoraciju na raznim mjestima u spavaćoj sobi. Prihvatite i vi ovaj ležerni stil koji se odlično uklapa i s prvom stavkom koju smo naveli (pomalo zgužvane plahte i prekrivači). Još jedna odlična dekoracija su i jastučići različitih veličina naslagani jedni na druge. Za maksimalnu udobnost odaberite prekrivače za krevet i ćebad isheklanu od krupnih niti.

Unesite svjetlo u život

Vratite se u mladost i prisjetite se koliko ste uvijek obožavali lampice na jelki ili u sklopu novogodišnjih ukrasa u gradu. Lampice ponovo možete iskoristiti kako biste stvorili magičnu atmosferu u domu zato što će one prostoriji dati nezamjenjivu toplinu i romantični efekt.

Ne zaboravite na zelenilo

Jedan od znakova zrelosti je sposobnost da održavate biljke da ne uvenu u domu. Biljke su odličan način za dekoraciju svih prostorija u domu, pa tako i spavaće sobe, a možete se odlučiti za varijante u saksijama koje možete poredati po podu i oko noćnog ormarića, a možete se odlučiti i za viseće varijante koje su odličan način dekoracije gornjeg dijela prostorije.

Unesite lijepe mirise u spavaću sobu

Osim uobičajenog održavanja prostorije u vidu redovnog pranja posteljina i zračenja još jedan bitan faktor u stvaranju komfora je i miris prostorije. Razmislite o korištenju mirisnih svijeća i aromatičnih ulja poput lavanda koja djeluje umirujuće i pomaže kod uspavljivanja.

Za kraj unesite malo glamura

Dajte spavaćoj sobi dašak glamura tako što ćete joj dodati malo sjaja i šljokica. To možete učiniti pomoću obične refleksije svijeće u ogledalu ili uz pomoć raznih svjetlucavih perlica kojima se mogu ukrasiti razni dijelovi ove prostorije.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti