Pogledajte Hilfigerov penthouse kojeg niko nije želio kupiti

Piše: Redakcija

 

Poznati modni dizajner Tommy Hilfiger odustao je od prodaje dupleksa u hotelu Plaza u New Yorku. Ovu odluku nije mu bilo lako donijeti, budući da je ovu luksuznu nekretninu koja se nalazi na 18. i 19. spratu čuvenog hotela, prodavao od 2009.godine.

-Supruga Di i ja više od pola godine provodimo u avionima, u kojima praktično živimo, i na putovanjima – kazao je slavni dizajner 2009.godine.

Hilfiger sa suprugom Di u penthouseu u srcu New Yorka

Dupleks je kupio godinu ranije za 25.5 miliona dolara i u njegovo renoviranje i opremanje uložio još 20 miliona. Kada ga je stavio na prodaju tražio je 80 miliona dolara, čekao je prvog kupca do 2013.godine, no niko nije bio zainteresiran, zbog čega je Hilfiger odlučio povući oglas. Tržište nekretnina i dalje je bilo nestabilno, cijene nekretnina su padale, pa je 2015.godine ponovo odlučio staviti ga na prodaju, ovoga puta za 75 miliona dolara, no, i ovoga puta niko nije bio zainteresiran za penthouse. Posljednji put, prije godinu i po obnovio je oglas i smanjio prodajnu cijenu na oko 59 miliona, no, kupaca nije bilo. Naposljetku, Hilfiger je odustao od prodaje i odlučio urediti dodatno dupleks koji ima 526 kvadrata. Sve prostorije, uključujući i kuhinju uređene su u retro stilu. Hotel Plaza čija historija seže u daleku 1907.godinu čuven je zbog svoje reputacije, naročito jer su njegovi gosti često bila najveća imena holivudske industrije; Josephine Baker, Lizza Minnelli, Marlene Dietrich, Miles Davis…, zbog čega je slavni dizajner odlučio da u cijelom penthouseo okači njihove fotografije.

Volim da, kad se ujutro probudim, sa suprugom uživam u kafi na terasi koja gleda na Central park. Tako je mirno, fantastično! Niko neće nikad ponovo sagraditi zgradu kao što je ova. I niko neće napraviti apartmane kao što su bili u Plazi – govori Hilfiger.

Na zidovima su fotografije slavnih ličnosti koje su dolazile u hotel Plaza

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti