Moderni načini da unesete floralni print u dom

Piše: Redakcija

Floralni print nas možda najviše asocira na bakine goblene, ali radi se istovremeno o jednom od onih uzoraka koji nikako ne izlaze iz mode kako vrijeme prolazi. Odavno već ovaj motiv nije na listi zastarjelih trendova koje trebate izbjegavati. On se može iskoristiti da se domu da svjež i moderan dojam te razigranost, a nema boljeg perioda godine za dekoriranja doma ovim printom od proljeća. Donosimo nekoliko prijedloga načina na koje možete pametno iskoristiti ovaj print u svom domu.

Nemojte se bojati da suprostavite različite boje

Florani print je odličan način da unesete više različitih boja u prostor, a da dojam pri tome ne bude pretjeran. Pomalo romantični dojam koji ostavljaju floralni printovi učinit će više boja na gomili kohezivnim.

Pomješajte ga s raznim grafičkim šarama

U modernom dekoru dopušteno je da kombinirate floralni print s raznim drugim teksturama i šarama. Tako možete odabrati floralni print za posteljinu, a presvlake za stolicu ili fotelju u sobi mogu biti u nekoj drugoj zanimljivoj šari s grafičkim elementima. Zapamtite da ostatak dekora i boja mora biti veoma blag i neutralan kako cjelokupni dojam ne bi bio konfuzan.

Kombinirajte floralni print sa metalnim teksturama

Pomalo grube teksture mogu biti dobar način da izbalansirate veoma nježan i romantičan floralni print, a metalik varijante su dobra opcija zato što daju dašak sofisticiranosti.

Upotrijebite moderni namještaj i aksesoare za finiš

Trik s floralnim printom je da uvijek uspostvavite balans u prostoriji. Kako biste izbjegli da prostor izgleda zastarjelo odlučite se za moderan namještaj čistih linija i druge moderne aksesoare koji će pružiti lijep kontrast tradicionalnom floralnom printu.

Odaberite print od piksela

Veoma moderna način da transformirate prostoriju u floralnom stilu je da odaberete ovaj print u pikselima. Radi se o modernističkoj varijanti tradicionalnog floralnog printa koja može izgledati veoma efektno na tekstilu ili tapetama.

Pročitajte još