9 stvari koje će unijeti sreću u vaš dom

Piše: Redakcija

Bilo da ste praznovjerni ili ne sigurno želite da vaš dom bude mjesto sreće i obilja. Sakupili smo na jednom mjestu simbole sreće iz različitih kultura koje možete iskoristiti kako biste u svoj dom unijeli željeni mir i harmoniju.

Crvena vrata

Ako su vaša ulazna vrata okrenuta prema jugu sudeći prema Feng shui-ju trebate ih ofarbati u crvenu ili narandžastu boju za sreću. Ako su vrata okrenuta prema sjeveru onda u plavu ili crnu boju, vrata okrenuta prema zapadu u sivu i bijelu dok vrata okrenuta prema istoku trebate ofarbati u smeđu ili zelenu boju kako biste imali sretnu atmosferu u domu.

Mekana posteljina i presvlake

Ona možda ne donosi sreću u tradicionalnom smislu, ali sudeći prema mnogobrojnim istraživanjima mekani materijali poput posteljine i presvlaka za jastuke od pamuka utiču na nastanak osjećaja mira i komfora.

Slonovi

Ove velike i nježne životinje asociraju na mudrost, lojalnost i stabilnost pa se zato figurice u njihovom obliku smatraju simbolom sreće u mnogim kulturama.

Svježe cvijeće

Prema Feng shui vjerovanju svježe cvijeće će unijeti pozitivnu energiju i obilje u dom sve dok se ne radi o cvijeću s oštrim trnjem.

Aromatični mirisi

Aromatični mirisi su idealni za stvaranje lijepo ugođaja, a prema vjerovanju mnogih kultura dim pročišćava svu negativnu energiju u domu. Idući put kada budete imali loš dan zapalite štapić nekog prijatnog eteričnog miris kako biste se smirili i postigli harmoniju.

Voće

Osim što je zdravo voće privlači bogatstvo u dom. Držite zdjelu s citrusnim voćem u kuhinji kako biste privukli bogatstvo i sreću. Ovo je najsigurniji način da uneste pozitivnu energiju u dom.

Bubamare

Svi su uzbuđeni kada vide ovu slatku bubu s crvenim oklopom išaranim s crnim tačkicama. Mnogi vjeruju kako bubamare donose sreću, tako da biste za sreću u domu mogli u nekoj od prostorija držati figuricu ili sliku bubamare.

Potkovica

U mnogim kulturama postoji vjerovanje da postavka potkovice iznad vrata donosi dobru sreću a u nekim kulturama vjeruje se kako ona treba biti okrenuta prema gore (kako sreća ne bi pobjegla ili iscurila) dok se u drugim vjeruje kako treba biti okrenuta prema dole (kako bi sreća padala po onima koji ulaze u dom).

Čist hodnik

Ako ne želite trošiti novac na dekorativne dodatke i predmete koji donose sreću ova Feng shui praksa odličan je izbor za vas. Sređivanje nereda u hodniku osigurava lijep početak i ugodan početak dana, te dobru energiju po povratku u dom nakon posla.

Pročitajte još