5 ideja za dekoraciju praznog bijelog zida u domu

Piše: Redakcija

Prazan i potpuno bijeli zid može biti pravi vid inspiracije za dekoraciju u domu zato što ostavlja mnogo prostora za kreativnost i eksperimentisanje. Druga strana medalje  u ovoj situaciji je neodlučnost koja se može javiti budući da postoji previše opcija. Kako bismo vam malo olakšali ovaj proces predstavljamo vam pet kreativnih rješenja za bijele zidove, od nove farbe do tapeta i umjetnina. Pogledajte kako različita rješenja mogu izgledati u jednoj istoj prostoriji i zidu.

Nova farba

Bijela boja je odlična ali dodatak neke druge nijanse (pa čak i na samo jednom akcent zidu) može zaista transformirati inače dosadnu prostoriju na bolje. Odlučite se za neku boju koja će se dobro uklopiti s ostatkom vašeg dekora i namještaja, a ukoliko se tek useljavate u novi dom razmislite o boji koja vam se uvijek sviđala, ali do sada niste imali hrabrosti da ju stavite u svoj dom.

Tapeta ili oslikani uzorak

Još jedno zanimljivo rješenje predstavlja i tapeta nalijepljena po zidu ili neka šara koja se proteže preko cijelog zida. U ovom slučaju radi se o sivo bijelim linijama koje čine veoma dinamičan i efektan duo koji će dodatno ’začiniti’ dekor u svakom domu.

Jedna hrabra i dinamična slika

Bilo da se radi o vašem umjetničkom djelu ili o nekom koji ste kupili u jednoj stvari nema sumnje: jedna dramatična i zanimljiva slika na kristalno bijelom zidu može transformisati prostoriju na nevjerovatan način.

Galerijski zid s umjetninama

Nemaju svi novca koji mogu izdvojiti za kupovinu velikih slika koje prekrivaju polovinu površinu zida, ali zato svako može kreirati galerijski zid tako što će napraviti kombinaciju manjih i nešto većih uramljenih fotografija ili slika koji zajedno daju odličan vizuelni dojam.

Tekstil sa zanimljivim uzorkom

Viseći komad tekstila poput tepiha ili komada odjeće može biti prilično jeftin način da uljepšate pomalo sterilan i dosadan bijeli zid. Ovo je i odličamn način da u dom unesete nešto boje i teksture kao što je učinjeno u slučaju ove prostorije s komadom tekstila u zemljanim tonovima i interesantnoj teksturi.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti