7 funkcionalnih alata koji bi se trebali naći u svakoj modernoj kuhinji

Piše: Redakcija

Iako se uvijek, iznova, zaljubimo u prekrasne motive na šoljicama za kafu, pastelne nijanse na tanjurima i posuđe u bakrenoj nijansi, važno je prvenstveno kuhinju opremiti onim pomagalima koji pripremu i najjednostavnijih jela čine lakšima. Jednom kad kuhinju opremite bazičnim pomagalima, moći ćete polagano raditi nadogradnju vaše kolekcije te stvarati zavidnu kolekciju posuđa i alata koje ćete jedva čekati pokazati na porodičnom stolu. No, krenimo od početka.

#DRVENA DASKA
Bosna i Hercegovina je zemlja u kojoj ćete pronaći prekrasno izrađene ukrase od drveta. Što je samo dodatan motiv da svoju kuhinju obogatite drvenom daskom. Nekoliko njih. Pitate se zašto će vam trebati? Ona će vam poslužiti kao umjetnička podloga za sve sirne, mesne ili povrtne plate koje ćete pripremiti, na njoj ćete poslužiti ukusne domaće kiflice ili čak slatkiše. A ona će uvijek izgledati rustikalno, upečatljivo i raskošno.

daska

 

#BLENDER
Jer u njemu ćete pripremati voćni smoothie, juhu ili usitniti povrće za novi Jamie Oliver recept koji želite isprobati. Ne samo da je uredan i praktičan, nego i štedi vaše vrijeme.

#MIKSER
Još jedan kuhinjski alat koji će vam olakšati, te dodatno ubrzati pripremu svih kolača iz bakine knjige recepata.

mikser

 

#TAVA PRESVUČENA TEFLONOM ILI TITANOM
Njena najveća prednost je u činjenici da se u njoj namirnice obrađuju bez upotrebe mnogo masnoće, te se ne lijepe. Pripazite da ju ne grebete oštrim predmetima, kako ne biste uništili zaštitni sloj tave.

#OŠTRI NOŽEVI
Jednom kada vidite svu ljepotu naoštrenih noževa i brzinu pripreme sastojaka za pečenje ili kuhanje nakon njihove upotrebe, više nema povratka nazad.

#KUHALO ZA ESPRESSO KAVU
Jer, ono će svako jutro učiniti još ljepšim. Ne samo da će vam pomoći u pripremi najukusnije espresso kave, nego će vam pomoći da rutinu uživanja u kavi pripremljenoj doma još više uživate.

kava

 

#POSUDE ZA SKLADIŠTENJE NAMIRNICA
Tjestenina, začini, žitarice… sve su to namirnice koje će uz prozirne kutije za skladištenje hrane uvijek biti vidljive, uredno posložene i dostupne, ali biti i dio neodoljive instalacije na policama u vašoj kuhinji – piše modamo.info.

 

Pročitajte još