7 načina da uljepšate balkon ovog proljeća

Piše: Redakcija

Većina nas ima ograničen prostor na raspolaganju što se tiče balkona ili terase. Ovo je pogotovo slučaj za one koji žive u gradovima gdje je prostor generalno prilično skučen i prenatrpan. Ako vaš balkon želite pretvoriti u svoj maleni komadić raja u koji ćete se uvijek rado vraćati, pratite sljedeće trikove za uređenje uz pomoć kojih ćete maksimalno iskoristiti prostor koji vam je na raspolaganju.

Napravite odličnu viseću baštu

Bilo da se radi o začinskim biljkama ili mirisnom cvijeću odlučite se da na balkonu napravite minijaturnu viseću baštu koja će izgledati veoma dekorativno i istovremeno neće zauzimati previše prostora. Samo malo zelenila može napraviti veliku razliku u izgledu prostora bilo kojih dimenzija pa tako i minijaturnih balkona.

Dekorirajte s izdržljivim jastucima

Stari i pohabani jastuci neće izgedati primamljivo na bilo kojoj vrsti balkona. Zamijenite ih sa novim jastučićima u jarkim bojama i šarenim uzorcima te naj način učinite vanjski prostor vedrijim i zabavnijim mjestom na kojem ćete rado provoditi dosta slobodnog vremena.

Napravite maleno ognjište za hladnije večeriČinjenica da živite u stanu ne znati da ne morate uživati pored malo otvorene vatre već samo znači da se trebate odlučiti za nešto manju verziju otvorenog ognjišta koje je prilagođeno vašim potrebama. Samo zamislite jedno prohladno proljećno veče tokom kojeg sjedite na balkonu umotani u čebe, sa čašom čaja u rukama dok se grijete pored ovog minijaturnog ognjišta.

Uljepšajte pod sa drvenim pločama

Pod balkona možete učiniti toplijim i ugodnijim mjestom ako ga prekrijete sa ovakvim preklapajućim drvenim pločama koje se jednostavno postavljaju. Imat ćete osjećaj kao da se nalazite na svojoj maloj privatnoj verziji kućice na drvetu.

Vještačka trava

Ovaj balkon uređen je na veoma efektan način uz pomoć ove bogate lažne trave. Ako nemate dvorište nema razloga da ne iskoristite balkon da unesete dio prirode u svoj dom na ovaj način.

Multifunkcionalan sto za balkon

Ovaj mali i prilagodljivi sto može poslužiti za mnogo toga na malom balkonu. Na tom prostoru možete staviti saksije s cvijećem, a i odlično će vam poslužiti kada budete tokom proljeća i ljeta ispijali duge kafe i čitali novine.

Roštilj za balkon

Ko kaže da balkon mora stajati samo u dvorištu? Danas se mogu pronaći razne varijante vanjskog roštilja koji se mogu uklopiti čak i u najminijaturnije balkone. Otvorite ove godine sezonu roštiljanja prije prvog maja na sopstvenom balkonu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti