4 načina za organizaciju kupatila

Piše: Redakcija

Nakon što ste raščistili i konačno odbacili sve poluprazne bočice kupki, šampona i drugih proizvoda za higijenu i uljepšavanje vrijeme je za organizaciju onog što je preostalo. Ako si uzmete vremena za pažljivu organizaciju zaliha vaša jutra će teći uz mnogo manju dozu stresa nego obično. Kako biste unijeli red u najčešće ograničen prostor donosimo vam oprobane organizacijske metode i način na koji ih možete lako primijeniti u svom slučaju.

Otvorene police i medicinski ormarići

Ako vaše kupatilo već uključuje otvorene police ili medicinske ormariće iznad sudopera smatrajte se pravim srećnikom. Na jednom mjestu možete držati sve ono što je ključno za vaše dnevne potrebe.

Ova metoda dobra je za: držanje proizvoda koje koristimo svakodnevno poput pjene za brijanje, paste za zube i dnevne kreme. Na otvorenim policama postavite kutijice u lijepim bojama i uzorcima.

Nije preporučena za: čuvanje medikamenata koji bi se mogli ošetetiti u vlažnim i toplim uslovima kakvi obično preovladavaju u kupatilima. Nisu preporučljivi ni za proizvode koje ne koristite tako često.

Torbice

Torbice s rajferšlusom predstavljaju odličan način da na jednom mjestu držite sve sitnice koje vam mogu zatrebati dok se pripremate ujutro za posao kao što su npr. šminka, gumice ili četke za kosu.

Ova metoda dobra je za: šminku, proizvode za zaštitu kože, četke za kosu i aksesoare.

Nije preporučena za: bilo šta što se može proliti ili procuriti.

Staklene apotekarske tegle

Ova vrsta tegli izgleda veoma atraktivno i zanimljivo na policama, a odličan su izbor za držanje vatica zaskidanje šminke i štapića za uši.

Ova metoda dobra je za: kupatila kojima hronično nedostaje prostor za skladištenje stvari (kao što su npr. ormarići i ladice). Ukoliko se proizvodi izvade iz svojih originalnih pakovanja može se dosta uštediti na prostoru.

Nije preporučena za: držanje proizvoda koje stvarno ne želite imati na otvorenim policama ili proizvoda koje ne želite vaditi iz njihovog originalnog pakovanja.

Korpe

Pletene korpe ili korpe od tkanine predstavljaju atraktivna rješenja za držanje stvari na otvorenim policama u kupatilu.

Ova metoda dobra je: u slučaju većih korpi za držanje većih peškira za tuširanje, dok su manje prigodne za ručne peškire i aparate za oblikovanje kose poput fena i pegle za kosu.

Nije preporučljivo pletene ili platnene korpe držati ispod lavaboa ili bilo kojeg drugog mjesta koje može biti u dodiru sa vodom.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti