Topla dobrodošlica

Odmah na ulazu u dom postavite vijenac ukrašen sa jajima kako biste signalizirali gostima šta ih čeka unutra. Napravite male rupice sa obje strane jaja i kroz njih pušite sve dok unutrašnji sadržaj jaja ne izađe van. Na ovaj način se jaja neće pokvariti već će moći duže stajati na vašim ulaznim vratima. Ofarbajte ih u boju po želji i nacrtajte slova koja će formirati poruku koju želite poručiti gostima.

Svježe cvijeće

Ovo svijetlo ljubičasto cvijeće pravi je dokaz da su jednostavne stvari ponekad najljepša dekoracija. Možete se odlučiti za poljsko cvijeće ili za tulipane koji su veoma popularni tokom ovog perioda. Odsjecite ih do odgovarajuće veličine i aranžirajte u jednostavnoj staklenoj vazi. Pored tulipana popularne opcije su i anemone i iris.

Ukras u hodniku

Hodnik nikako ne treba zanemariti prilikom uskršnjeg dekorisanja. Bit će dovoljno da postavite vazu sa cvijećem ili vazu sa grančicama cica-maca za lijep dekorativni efekt. Ako imate više vremena možete napraviti i maleno uskršnje drvce tako što ćete na grančice objesiti dekoracije od probušenih ofarbanih jaja. Iza vaze možete postaviti tablu i na njoj ispisati neki inspirativni uskršnji citat ili poruku dobrodošlice za goste.

Šarene kantice, saksije i posude

Ukrasite baštu i balkon sa šarenim saksijama i kanticama, a u trpezariji gdje dočekujete goste postavite posude za posluživanje hrane u lijepim pastelnim ili jarkim bojama. Ukoliko ste vični dekupažu možete i sami dekorisati neke stare posude ili kantice sa ovom metodom.

Jednostavna centralna postavka na stolu

Postavka na stolu povodom Uskrsa treba se fokusirati na sve boje proljeća. Možete odabrati jednostavan bijeli dugački tanjir i na njemu aranžirati vazu s cvijećem, lažna jaja, kuglice sa mahovinom, figurice pilića i zećića od plastika ili porcelana i mnogo toga drugog.

Napravite svoje dekoracije za zidove

Još jedan način da trpezariju ili neku drugu prostoriju u stanu učinite veselijom je da sami napravite dekoracije od zidova. Možete napraviti dekoraciju u obliku niza jaja izrezanih od šarenog papira ili se odlučiti za neke druge oblike. Sigurni smo da će se posebno vašoj djeci svidjeti ovaj prijedlog.