15 prekrasno uređenih malih dnevnih soba

Piše: Redakcija

Pri uređenju velike dnevne sobe morate paziti da ispunite prostor tako da ne izgleda hladno i prazno, dok kod manjih soba postoje drugi problemi.

Vjerovatno želite maksimalno iskoristiti prostor, ali ne pretrpati ga. Želite prostoru udahnuti život, ali ne previše, jer vas onda okolni zidovi mogu početi “gušiti”. Ne brinite, evo nekoliko prijedloga koji će vam pomoći da od malog dnevnog boravka napravite najviše što možete.

Savjet plus

Zidovi ne moraju biti skroz bijeli, možete dodati i malo boje, samo neka nijansa bude što svjetlija. Slične tonove koristite u cijelom interijeru što će vizuelno umanjiti prepreke između prostorija i povećati njihov izgled. Ako odlučite koristiti drvo u interijeru, najbolje je da odaberete što svjetlije.

Što se tiče namještaja, trebate provjeriti da li je odgovarajućih dimenzija za sobu. Naprimjer, sofe i fotelje sa velikim rukonaslonima zauzimaju više mjesta, te biste ih stoga trebali izbjegavati. Odaberite jednostavniju vrstu namještaja sa ravnim stranama. Što se tiče stolića za kafu, najbolji bi bio onaj od stakla.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti