Dašak Francuske u vašoj trpezariji

Piše: Redakcija

Umjetnost, poezija, moda, parfemi, raskoš i elegancija općenito, sve je ono što većinu nas asocira na Francusku. Osim navedenog, uvijek nas fasciniraju i elegantni, sofisticirani i prefinjeni francuski interijeri. I vi svoje domove, možete urediti s dozom francuske elegancije, a mi vam donosimo ideju kako da vaša trpezarija odiše francuskim stilom

Ne morate izdvojiti mnogo novca da biste postigli ovaj stil u svom domu. Važno je samo znati iskoristiti postojeće elemente u domu kao što je naslijeđeni stilski namještaj i uspješno ih kombinirati s drugim odgovarajućim detaljima. Francuzi pažnju posvećuju odabiru detalja, pa se u njihovim domovima često mogu vidjeti lijepo dizajnirani pozlaćeni elementi, pažljivo uokvirene i osvijetljene umjetnine, raskošne tkanine, kristalni lusteri, lampe i svježe cvijeće. Da biste postigli francuski stil u svome domu, koristite neke od ovih elemenata kombinirajući ih s modernim detaljima. Dakle, ako nemate naslijeđen odgovarajući namještaj i elemente za postizanje francuskog stila u svome domu, potražite ih na sajmovima antikviteta ili antikvarnicama.

Potrebna je samo vizija prostora kakav želite postići i dobro oko da biste pronašli upravo ono što vam treba. Bez prevelikih troškova možete pronaći unikatne i originalne predmete kojima ćete u svoj dom unijeti dozu francuske elegancije i glamura. Jedinstven pečat i luksuz francuskim interijerima daju raskošne tkanine od svile, brokata i baršuna s ukrasnim naborima, vrpcama i uzicama. Ako nemate mogućnosti ugoditi sebi raskošnim zavjesama, odlučite se za mnogo velikih i mekanih jastuka u udobnim naslonjačima.

Savjet više: Nemojte se bojati miješati romantične, rustikalne, moderne i art deco elemente u prostoru. Rezultat ovakvih kombinacija bit će jedinstven savremeni interijer u francuskom stilu

Azra savjetuje

  1. Da bi postigli francuski ugođaj u vašem domu, ne morate trošiti mnogo novca na skupi namještaj i materijale. Potražite na sajmu antikviteta stari kristalni luster, svijećnjak, mesinganu lampu i pokoju sliku ili ogledalo u zlatnom okviru te ih lijepo ukomponirajte uz sve druge detalje u prostoru.
  2. Ako volite francuski stil, slobodno se upustiti u uređenje svoga doma na ovaj način bez obzira na to što vam se čini da je vaš interijer premoderan za to. Slobodno kombinirajte moderne elemente s klasičnim i antiknim.
  3. Samo jedna raskošna stilska komoda bit će dovoljna da vaš dnevni boravak učini elegantnijim, raskošnijim i glamuroznijim. Prema tome dodajte još pokoji sitni pažljivo odabrani detalj, odgovarajuću fotelju ili komodu i rezultat će biti fenomenalan.
  4. Pripazite da ne pretjerate s detaljima i da od svega ne napravite kič. Važno je znati stvoriti nenametljivu eleganciju i šarm u domu, što francuski stil i jest u svojoj osnovi.
  5. Možda ćete se naći u prilici da vam se sviđa neki komad namještaja u francuskom stilu, a zbog visoke cijene ne možete se odlučiti uzeti ga, no zaista se isplati investirati u klasičan dugotrajni namještaj.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti