Interijer: Kombinirajte dizajnerske komade i obični namještaj

Piše: Redakcija

STOLICA KOJA JE DOBILA NOVI ŽIVOT

 

Stolica danskog dizajnera Vernera Pantona koja se proslavila u filmu o James Bondu, „The Spy Who Loved Me“ nedavno je dobila novi život. Brend „Montana“ ponovo je predstavio Pantonov sistem za sjedenje, koji je bio odabran za zlikovce iz spomenutog filma. A upravo zbog toga, ova stolica veoma brzo je dobila status ikone danskog namještaja. Posjeduje interesantne jedinstvene osobine, od kojih je jedna njen zaobljeni okvir, napravljen od savijenog čelika. Postoje tri različite verzije, koje mogu biti grupirane, kako bi formirale interesantne geometrijske oblike – krugove, valove i S oblik. Njeno sjedište podsjeća na tipičnu formu stolice, sa nježno zaobljenim naslonom i sjedištem koje je savršeno udobno. Dostupne su u dva finiša, u formi pirodnog hroma ili lakiranih varijanti. Jastučići koji idu uz nju su od kože, pliša ili kvadrat tkanine, a dolaze u osam boja.

KAKO KOMBINIRATI

DIZAJNERSKI KOMADI I OBIČNI NAMJEŠTAJ

Vazna iz prve kolekcije Calvia Brambilla bit će odlična dekoracija i na sasvim običnom stolu

 

Prva serija, „The Beacon“ i „The Half Beacon“ komada rasvjete za dom iz studija „Lorekform“  kombinira se isključivo uz moderan namještaj

 

Kupatilo vam je skromno, za čas ga pretvorite u prekrasnu oazu uz pomoć Bertocci nove kolekcije

 

ZIDOVI U TRENDU

 

Nova „WallPapper®“ H20 kolekcija tapeta – Summer visions idealna je za dekoraciju modernih prostorija koje su u kontaktu sa vodom i vlagom. Riječ je o sistemu koji pruža jedinstvene performanse, dozvoljavajući vam da iskoristite vizuelnu snagu grafika. Slike koje asociraju na promjenu godišnjih doba osvježit će kupatilo ili kuhinju te su pogodne i za eksterijere. Uz njih, možete  kreirati jedinstvene tematske prostore te ih pretvoriti u jedinstven prostor. Osnovni elementi svake „WallPapper®“ kolekcije su kvalitetni materijali, orginalni dizajn te pažnja posvećena prirodnom okruženju i održivosti.

FANTAZIJA SEDMICE…

 

Ovih dana internetom kruži oglas vile koja je, sigurni smo, potajna fantazija svakoga od nas. Naime, predivna nekretnina od 14 miliona eura nalazi se Montaione u Firenci i okružena je historijskim rezervatom. Na površini od 250 hektara zemlje, dominira pravi toskanski raj. Interijer sa svojim bogatim komadima namještaja i zidnim dekoracijama iz 19. i 20. stoljeća čini je dodatno impresivnom. Njeno okruženje poznato je po bijelim  tartufima, te 1.500 maslina iz kojih se proizvodi jedno od najboljih ekstra djevičanskih ulja.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti