Prodaje se vila poznata po svjetski okrutnom ubistvu

Piše: Redakcija

Foto: REALTOR.COM

Dvije kuće koje su odnedavno u prodaji bile su mjesta svjetski poznatih zločina. Los Feliz u Kaliforniji kuća je koja je oglašena za prodaju 11. jula ima predivan pogled, ali je postala poznata kad su u njoj 1969. godine članovi zloglasnog kulta Charlesa Mansona brutalno ubili Lenoa i Rosemary LaBianca.

Oko 2000 kilometara dalje, u Barronu u Wisconsinu, na prodaju je kuća u kojoj je oteta Jayme Closs, a njeni roditelji James i Denise ubijeni su 2018. godine. Nedavno je na spisku nekretnina u vlasništvu Fannie Mae, ova kuća najavljena kao ‘uskoro na prodaju’, pa još nema cijene, piše New York Post. 

Foto: REALTOR.COM

Ta dva imanja zasigurno nisu jedine kuće kojima su se dogodila ubistva i sad su na prodaji. Kuća Jon Benét Ramsey, Nicole Brown Simpson i Amityville Horror su ipak kupljene. No rijetkost je da se kuće u kojima su počinjena zloglasna ubistva nađu baš istovremeno na tržištu.  

Samo 2 miliona dolara

Iako obje imaju mračnu prošlost. Kuća u kojoj su Mansonovi fanatici ubili dvoje ljudi nalazi se na adresi 3311 Waverly Drive. Površina je oko 550 kvadratnih metara. Okućnica i pročelje kuće su građene u mediteranskom stilu 20-ih godina prošlog stoljeća, s dvije spavaće sobe i dvije kupaonice, bazenom, italijanskim pločicama, pravom blagovaonicom i natkrivenom terasom, a okružena je prostranim dvorištem. Opisana je na web stranici Realtor.com i za nju traže skoro 2.000.000 dolara i piše da je to vrlo rijetka prilika za takav dom. 

Vila u Hollywoodu - u kojoj je klan Mansona ubio obitelj | Author: Realtor.comREALTOR.COM

Nisu spomenuli razlog zbog kojeg je ovo imanje poznato iako prema kalifornijskim zakonima to nisu bili ni dužni, jer se to traži samo ukoliko se ubistvo dogodilo u posljednje tri godine. No, mnogi znaju za ovo mjesto iako je od ubistvo prošlo pola stoljeća.

Ubistvo se dogodilo samo dan nakon što su Mansonovi krvnici ubili glumicu Sharon Tate. Njenu kuću u Benedict Canyonu kupio je Trent Reznor, koji je kuću srušio i izgradio sasvim novu, nakon što je snimio svoj hit album “The Downward Spiral” u devedesetima.

 
Vila u Hollywoodu - u kojoj je klan Mansona ubio obitelj | Author: Realtor.comREALTOR.COM

Kuća LaBianca, s druge strane, ostaje vrlo slična onome što je bila kad su Mansonovi krvnici krenuli u svoj suludi pohod. U međuvremenu dodani su samo bazen i nadstrešnica. Čini se da su vlasnici – koji su po Realtor.com-u 1998. kupili kuću za 375.000 dolara – željeli osloboditi dom loše reputacije i promijenili su adresu s originalnog 3301 na 3311 Waverly Drive.

Tarantinov film 

No, prodavači bi također mogli suptilno iskoristiti historiju kuće u svoju korist jer je ove godine obilježena 50. godišnjica ovog zločina, a ove godine očekuje se i film Quentina Tarantina “Once Upon Hollywood” o tom događaju.

Vila u Hollywoodu - u kojoj je klan Mansona ubio obitelj | Author: Realtor.comREALTOR.COM

Robert Giambalvo iz agencije rekao je novinarima da se kuća namjerno prodaje isod realne cijene zbog njene historije.

– Događaj iz 1969. godine sigurno će utjecati na dio potencijalnih kupaca – kazao je.

– Isto tako, dobra je strategija prodavati kuću malo ispod tržišne vrijednosti kako bi se povećao interes.

Čini se da je ta taktika djelovala: već je bilo zainteresiranih kupaca nakon prvog dana oglašavanja.

Vila u Hollywoodu - u kojoj je klan Mansona ubio obitelj

Foto: Realton.com

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti