Pogledajte imanje nekadašnje prve dame Jackie Kennedy

Piše: Redakcija

Nekadašnje imanje na kojem je živjela Jacqueline Kennedy Onassis sada se prodaje za 65 miliona dolara. Red Gate farma, privatno je utočište ove porodice na poznatom otoku Martha’s Vineyard, u Massachusettsu. Proteže na 340 jutara, uz više od kilometra uz pogled na oceana koji ostavlja bez daha. Kupila je imanje 1979. godine za milion dolara, a prije toga bilo je farma ovaca. 

– Prije četrdeset godina moja se majka zaljubila u Martha’s Vineyard. Kada je pronašla farmu Red Gate bio je to savršeni primjer i njenog romantičnog i pustolovnog duha. Pješčane dine, ribnjaci i valovita brda Aquinnaha, pružili su joj priliku da stvori svijet u kojem bi mogla biti blizu prirodi, blizu svoje porodice i prijatelja, i što je najvažnije, blizu svojih voljenih knjiga – rekla je njena kćerka Caroline Kennedy.

Imanje Jackie Kennedy Red Gate Farm

Za najmlađe članove porodice izgradila je kućicu na drvetu, piše CNN. 

– Ti unuci sada su odrasli i vrijeme je da mi slijedimo majčin primjer i stvorimo sami svoje svjetove. Nadamo se da će nova porodica cijeniti ovo mjesto kao što smo i mi, naše tri generacije. Uzbuđeni smo zbog novog poglavlja koje mu slijedi –  rekla je. 

Arhitekt Hugh Newell Jacobson dizajnirao je glavnu i gostinjsku kuću 1980. godine. Okoliš je dizajnirala Rachel Bunny Mellon, koju je unajmila i za uređenje vrta Bijele kuće dok je bila prva dama. Kuća je renovirana 2000. godine a na tom je projektu radila Deborah Berke, dekanica sa Univerziteta Yale. Svaka prostorija, osim terpezarije, ima pogled na Atlantski ocean. Do 1981. godine završila je glavnu kuću sa pet soba i gostinjsku kuću, dvokatnicu. Bivša prva dama i njena porodica u imanju su uživali 40 godina.  Na imanju je i veliki bazen, teniski teren. Sljedeći sretni vlasnik ovog predivnog imanja sigurno će se osjećati kao dio kraljevske porodice. Imanje se prodaje preko Christie’s International Real Estate.

Foto: CHRISTIESREALESTATE.COM

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti