Muzejski stil u stanu

Piše: Redakcija

Minimalistički interijeri već odavno su popularni u uređenju doma. No, sada su dobili posebnu dozu glamura i to zahvaljujući prefinjenim detaljima inspiriranim muzejima. Ovaj trend stvara svevremenski životni prostor koji je zaista drugačiji od onoga na šta smo navikli.  S njim možete vrlo lako postići opuštenu i ugodnu atmosferu u domu, tako da ako volite umjetnost i raznolikost arhitekture u ovakvom prostoru ćete sigurno uživati. Stil je primamljiv jer ne zahtijeva velike troškove. Uvijek se možete poigrati sa starim komadima namještaja. Možete restaurirati stare kauče,  fotelje, stolove i raskošne lustere. Tapete su također dopuštene.

Muzejski stil očituje se u nekoliko bitnih detalja koje garantiraju svima omiljeni klasični stil. Umjetnička djela poput statua, bista i dekorativnih skulptura važan su element ovakvih interijera.  Također, važno je da koristite neutralne boje, s tek ponekom jarkom. Jedna boja uvijek mora biti bazična, i to ona koja je na zidovima te da je slični tonovi slijede kroz podove, pločice i tepihe. Ako imate svoj omiljeni muzej, onda će vam uređenja interijera u ovom stilu biti još lakše. Ako pak ne znate šta biste, ubacite apstraktnu umjetnost i ne zaboravite moć kamenih materijala poput mramora.

Iako se ovaj stil najčešće povezuje sa retro stilom, to ne mora uvijek biti tako. I moderna umjetnička djela mogu odlično upotpuniti vaš prostor. Moguće ga je kombinirati sa drugim stilovima, a krajnji ekefat će biti izvrstan. I nije važno u kolikom prostoru živite jer baš svaki interijer se može urediti u ovom stilu. Od spavaće sobe, kuhinje, kupatila… Kade, umivaonici i česme u vintage i retro stilu su ipak primamljive i mamit će poglede vaših gostiju. Podovi u kuhinji i trpezariji od drveta doprinijet će uređenju prostora u ovom stilu.

 

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti