Ovog proljeća uredite svoj mali balkon

Piše: Redakcija

Dolaskom toplijeg vremena nema ničega ljepšeg od ispijanja jutarnje kafe na balkonu, bio on veliki ili mali. Svakako oni mali su zahtjevniji za urediti, ali uz malo truda možete ga pretvoriti u oazu mira, ali i odličan prostor za druženje s porodicom i prijateljima. Najvažnije je ne pretrpavati ga te uskladiti namještaj s dimenzijama balkona.

Namještaj manjih dimenzija

Namještaj koji birate za svoj balkon trebao bi biti lagan i manjih dimenzija. Uvijek ga pozicionirajte uz zid ili ogradu, a nikada u sredinu, jer tako gubite na prostoru. Plastične garniture su stvar prošlosti, a ono što je posebno popularno i što će vaš balkon učiniti drugačijim je namještaj od drvenih paleta koji možete napraviti i sami. Dobar izbor su i ugradbene drvene klupice ili rasklopivi sto i stolice.

Prirodno zelenilo

Mala terasa može biti i mjesto gdje ćete u tišini uživati u zelenilu. Kada uređujete, birajte prirodno, a uvijek izbjegavajte umjetno cvijeće. Dodajte šarene viseće korpice ili saksije u jarkim bojama sa cvijećem i egzotičnim biljkama pelargonija, agave, bambusa ili bonsai drvca. Dobra ideja su i žardinjere okrenute prema vanjskoj strani ograde i vertikalni vrtovi uz zid.

Ukrasni jastuci

Kako biste postigli šarmantni izgled, odaberite ukrasne jastuke kojima ćete dekorirati prostor. Birajte veće, manje, kvadratnog ili okruglog oblika. Odvažite se i odaberite vedre i šarene boje jastuka i sigurno neće pogriješiti.

Osvjetljenje balkona

Na svoj mali balkon postavite viseće lampice, ferenje pa čak i svijeće. Lampe možete postaviti na pod, u prozor ili na sto. Ukoliko živite u zgradi, pobrinite se da vaše osvjetljenje bude diskretno jer ćete tako zadržati svoju privatnost. Ako vam je diskretno svjetlo monotono, uvijek možete na ogradu balkona s unutrašnje strane postaviti raznobojne sijelice.

 

 

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti