Interijer

Interijer: Prostor za maštanje i igru

Dok ostale kućne prostorije imaju neovisne funkcije, dječja soba mora zadovoljiti više njih… U njoj se dešavaju sve dječje aktivnosti od igranja, učenja, crtanja, čitanja do odmora i spavanja. 

ZANIMLJIV DEZEN

Tepih za dječiju sobu treba da bude funkcionalan, ali i Ddaunese radost u prostriju. Svakako treba da izdrži i sve njihove nešluke, ali i bude u skladu s njihovim godinama.

SIGURNOST I KVALITET

Izbor pravog kreveta je najvažniji element za uređenje dječjih soba. Pri izboru vodite računa o sigurnosti, odnosno kvaliteti izrade i materijala. Ako ikako možete, izbjegavajte krevete od lošeg materijala sa nesigurnim spojevima. Pravo drvo sa čvrstim podnicima je izdržljivo i vjerovatno će trajati cijelo djetinjstvo.

Za djecu uvijek birajte prirodne i udobne materijale. Kako je dječija koža osjetljivija dobar izbor su posteljine od organskog pamuka.

 RADNI STO

Zbog neodgovarajućeg namještaja djeca sjede pogrbljena. Da im sa visoke stolice noge ubuduće ne bi visile u zraku ili prostor za noge ispod radnog stola bio premali, birajte stolicu s odgovarajućim naslonom za leđa. Dobro je kada je visina stola podešavajuća, jer omogućava rad sjedeći i stojeći, a uz to prati rast djeteta.

 

  PROSTOR ZA MAŠTANJE

U dječiju sobu treba unijeti vesele boje. Zato, prije nego što unesete zanimljive dekoracije, konsultirajte se s djetetom. Poštujte njegove želje, prijedloge i izbor boja. Ipak će ono u tom prostoru provoditi najviše vremena.