Interijer

Interijer: Novi proljetni hit

S dolaskom toplijih dana i proljeća, dolaze i nove ideje za uređenje doma. Jedna od njih je i tamni namještaj koji je pravi proljetni hit. Bez obzira, da li volite zagasite tonove ili ne s ovim sigurno ne možete pogriješiti. Tamni namještaj unijet će dozu ljepote u vaš prostor. 

Topli ugođaj

Tamni sto izvrsno će se uklopiti sa svjetlijim namještajem i tepihom. Smeđa boja je odlična za kombiniranje sa većinom boja te stvara intiman i topao ugođaj u prostoriji. Na stolove ove boje dodajte bijelu dekoraciju koja će stvoriti odličan efekat.

Kreativnost i profinjenost

Kuhinja u tamnoj boji sigurno će dominirati u svakom interijeru, zato su jako bitni detalji, boja pločica i ručki za koju se odlučite. Tamne nijanse boja sa srebrenim ili zlatnim detaljima savršena su kombinacija. One predstavljaju eleganciju i savremenost, ali i dokazuju kreativnost i profinjenost.

Efektan i lagan za održavanje

Osim što je efektan, tamni namještaj nije toliko teško održavati kao što se često misli. Odlučite se za kupovinu nove crne fotelje koja će osvježiti vaš stari izgled prostorije. Također, jedno od osnovnih pravila uređenja doma jest da podovi budu tamnijih boja. Kada je o tepisima riječ znajte da tamni unose dašak luksuza u prostoriju. Dodaju grandioznost i kraljevski osjećaj za dekor.

Kombinacija crne i bijele

Najelegantnije kompozicije u interijeru postižu se kombinacijom crne i bijele. Ambijenti u crnom i bijelom su uvijek privlačni. Ipak, tamni namještaj je najbolje birati u prostranim sobama koje imaju adekvatno osvjetljenje.