Lista želja za ljepši prostor

Piše: Redakcija

Da biste osvježili svoj prostor, ponekad je potrebno da imate jedan kvalitetan detalj. Zato birajte luksuzne stvari, koje mogu donijeti veliku promjenu. Donosimo vam popis po kojem možete napraviti svoju listu želja za ljepši dom. 

RALPH LAUREN LAMPA Mali okrugli svijećnjak od prirodnog mesinga sigurno se nalazi na listi želja osobe sa dobrim ukusom. Najfiniji materijal i zanimljiva sijalica posebno će privući pažnju.

LOUIS VUITTON STOLICA Njena forma podsjeća na Louis Vuittonove torbice, s dvije „Nomade“ kožne ručke. Sa dva kožna jastuka raskošno je gnijezdo za opuštanje.

ZARA KOŠARA Zašto ne biste uložili i u kupatilo? Okrugla korpa sa ručkama osim za odlaganje veša, bit će i odličan ukrasni detalj.

MARCO ZANUSO FOTELJA Čak i ako ne znate njegovo ime, sigurno će vam njegove fotelje izgledati poznate. Zakrivljene linije, tanke noge i luksuzna kožna i baršunasta presvlaka dobro su prepoznatljive.

ČETRNAEST LADICA Komoda koja nudi i previše prostora za odlaganje dolazi iz „KARE-a“. Fino koordinirani uzorci i detalji postavljaju uspješne akcente na toplo i kvalitetno drvo te daju dodatnu svježinu prostoru.

POPUT MJESECA Pladanj s roze bakrenom bojom za dašak dobrog stila na stolu. Jednostavnost linija naglašava dekorativnu sferu, dok svojom bojom priziva očaravajuću ljepotu svemira.

POBJEDNIK U KUPATILU „Vita“ česme dizajnirali su Karim Rashid i Huber Cisal. Inspirirana svojstvima vode koja održava život savršeno će se uklopiti u svako kupatilo.

PAMUK I PRAŠINA Daska za rezanje „Matthew Black Walnut“ očarat će vas dizajnom. Izrađena je od drveta crnog oraha iz Sjeverne Amerike i napravljena je da traje cijeli život.

NEOBIČNI DEZEN Dizajnerski dvojac iz Brooklyna – Chen Chen i Kai Williams svoj orginalni dezen primjenili su i na izradu tepiha. Vuna, pamuk, bambus i svila sigurni su za meki dodir.

STAKLO I GLINA Vaze s potpisom Rosarie Rattin napravljene su od prirodnih materijala. Čistih i minimalističkih oblika namijenjene su onima koji predmete kupuju potaknuti emocijama, bez obzira na aktualne tržišne trendove.

MIRIS LONDONA S mirisima crvene cigle i londonskih parkova prepunih biljaka, Tom Dixon svijeće svaki dom će ispuniti najboljim mirisima.

ELEGANTNA DEKA Dostupna u raznim bojama deka Pierrea Cardina za poseban osjećaj udobnosti Proizvedena od najfinijih materijala obavit će vas čudesnom toplinom.

ORGINALNA UMJETNOST Brend Society6 osmislio je odlične dodatke za kuću. Njihovi poslužavnci mogu se koristiti za serviranje, ali ih možete okačiti na zid kao umjetničko djelo.

LUKSUZNO JAJE Dekorativni i glamurozni pribor za jelo treba svakome. Ovo ograničeno izdanje dizajnirao je Karl Lagerfeld sa brendom Christofle, a posvećeno je onima koji žele da urede svoje domove na izuzetan i sofisticiran način.

JAPANSKA TEHINIKA neobične kutije napravljene su od Katsura drveta i pamuka. Za njihovu izradu korišten je urushi, tradicionalni japanski lak izrađen od drvene smole. Nažalost, napravljene su u organičenom izadnju.

ZLATO I MESING Zlatni Super Stellar svjećanjaci podvrgnuti su rigoroznom procesu oksidacije i patiniranja kako bi postigli dubinu boje, a napravljeni su od čvrstog mesinga. Ipak, ovo nisu tek dekorativne sitnice, nego pravi umjetnički predmeti.

MODERN INDIA Kolekcija namještaja, koja će u vaš dom unijeti dašak ove zemlje. Kanadski dizajner Alikan Velji iskoristio je svoje prvo putovanje u Indiju i inspiriran njom stvorio je ovaj nevjerovatni najmještaj.

 

Pročitajte još