Kamin od kuće pravi dom

Piše: Redakcija

Dobro je poznata izreka „Kamin od kuće može napraviti dom“, pa bilo da je u upotrebi ili ne, posjednovanje kamina mnogo govori o dizajnu interijera. Sigurno je i da će privući mnogo pažnje u prostoru. U hladnijim danima primarna funkcija kamina je grijanje, ali ona može biti i sporedna u odnosu na estetsku dimenziju. Oni su najčešće dio dnevnog boravka, ali mogu se naći u drugim sobama, a sve u svrhu stvaranja osjećaja ugode i zadovoljstva. Koji dizajn i materijal izabrati zavisi od prostora, njegove namjene ali i životnog stila svake osobe.

Tradicionalni kamini sa otvorenom vatrom odličan su izbor za velike kuće sa klasičnim interijerom. Ovi kamini su zaista funkcionalni jer debeli okviri ostavljaju dovoljno mjesta za mnogo drva te je zagrijan prostor siguran. Najčešće su obloženi imitacijom mramora ili kamena, pa su odlični i za dekoriranje prostora.

Kada nemate dovoljno prostora ili uslove za postavljanje kamina, idealno riješenje može biti električni kamin. U ponudi su sve moderniji LED zidni kamini. Njihov plamen izgleda fantastično i ne razlikuje se od prave vatre.

Moderni kamini u stanovima upotpunit će prostor te stvoriti dodatni osjećaj opuštene atmosfere i romantike. Dobro se uklapaju uz svaki dizajn, a odlični su i kao pregrada na sredini sobe. Sa ovim kaminima jedinstveni ugođaj je zagarantiran.

Dio modernog stila uvijek možete kombirati sa onim starijim. Moderan namještaj, rustični dodaci i srednjovjekovni kamin dat će prostoru personalnost i orginalnost. Ukoliko želite da vaša soba izgleda drugačije ovakav kamin možete postaviti na sredinu.

Viseći kamini su orginalno rješenje za mali prostor, kada je posebno važno sačuvati kvadratne metre. Viseća konstrukcija omogućava montažu na zid ili na plafon. Posebno je pogodan lagan i siguran električni kamin moderni enterijeri u stilu visokotehnoloških ili minimalističkih prostora.

U velikim dnevnim sobama kamin koji se proteže čitavom visinom zida daje prostoru utisak samopouzdanja i sigurnosti. Ovakvi kamini mogu biti centralna tačka cijelog prostora, čak i kada nisu funkcionalni.

Kamini u čošku sobe odlični su za stvaranje lijepog dizajna u prostoru. Najbolji su izbor za instalaciju, ali tom prilikom dobro razmislite o njegovom položaju i cjelokupnoj unutrašnjosti prostorije.

 

 

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti