Jamie Oliver: Iako je proglasio bankrot, kupio luksuznu vilu od 6 miliona funti

Piše: Redakcija

Jedan od najpoznatijih svjetskih kuhara Jamie Oliver, koji je stekao planetarnu popularnost svojim kuharskim TV showom, ipak je morao proglasiti bankrot nakon neuspjelog pokušaja da sačuva svoj lanac restorana. Oliver je već nekoliko mjeseci u velikim gubitcima, nakon čega je odlučio rizikovati i uložiti preostali novac kako bi spasio svoj posao. Nakon što je morao zatvoriti 12 od svojih 37 restorana, i pretrpiti štetu od oko 100 miliona eura, izgleda da se naglo oporavio od gubitka, pa je za kuću u rodnom Essexu izdvojio 6 miliona funti. Kuća je izgrađena u 16. stoljeću, a tu se seli sa suprugom i petero djece. 

Tudorska palata godinama je mjesto održavanja vjenčanja i događanja, a redovito se koristila kao mjesto snimanja filma “The Only Way Is Essex”.

Kuća ima sedam spavaćih soba, nalazi se u ruralnom Essexu, samo 10 kilometara od Braintreea i kratkom vožnjom od puba koji drže Jamijevi roditelji. 

Vila datira iz 1570. godine i ima originalne karakteristike tog perioda, uključujući originalnu elizabetansku fasadu, drvene stropne grede i kamine.

Posjed uključuje kolibu s tri kreveta, preuređene konjušnice, kolibu iz 19. stoljeća, teniski teren, bazen. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti