Savjeti kako da uredite vaše kupatilo

Piše: Redakcija

 

Ukus & sjaj

Ukoliko želite osvježiti izgled kupatila zamijenite dozer za sapun i držač četkice za zube. Ne birajte obične već unsesite malo sjaja

Kamen za stopala

Odumrle stanice i višak kože mogu se uspješno ukloniti kamenom za pete. Kamen plavučac tradicionalno je najbolji kamen za odstranjivanje tvrdih nakupina na petama, a njegova glavna svojstva su oštrina, trajnost i nelomljivost.

 

Novi jastučići za novi izgled

Jastučići su zaista čudesni. Unose toliko mekoće i komfora, dok boje i šare stvaraju atmosferu i lični pečat.

 

MAŠINA NAJBOLJA POMOĆNICA  

Pranje veša ne mora biti komplicirano, birajte kvalitetnu mašinu koja će vaš veš učiniti nježnim i dugotrajnim.

 

Odložite prljavi veš

Korpe za veš su dio obavezne opreme svakog domaćinstva. Obogatite dizajn kupatila s novom korpom za veš, koja može biti zanimljiva, a pri tom će veš biti uredan i organiziran. U ponudi su pletene, plastične te platnene.

 

Otvoreni ormar

Dobra stvar otvorenih ormara jeste da je sve pregledno i svaki element se bira prema upotrebi. Alternativa su standardnim rješenjima u malim prostorima.

 

Kako interijer učiniti vizuelno luksuznijim

Jonathan Adler savjetuje

UČINI INTERIJER VIZUALNO LUKSUZNIJIM

Jedan do najpoznatijih svjetskih dizajnera interijera Jonathan Adler, savjetuje kako da obogatite interijer i učinite ga vizuelno luksuznijim.

  1. Nemojte se bojati uzoraka

Grafički ornamenti, jake boje koje uključuju geometriju, ali i animalni printevi vašem prostoru dat će svojevrsnu dozu luksuza.

  1. Srebreni detalji i umjetnine

Geometrijskim uzorcima srebreni detalji mogu biti odlična kontra, dok će interijeru dati prije svega glamuroznost. Ukoliko želite postići taj efekat, onda su metalizirani srebreni elementi odličan izbor s kojim nećete pogriješiti.

  1. Bijeli zidovi i podovi

Rijetko koristim boje za zidove, izuzetak su radni prostori. Bijela boja dopušta da se prostor razvije u umjetničkom smislu, pa se mogu dodati interesantni detalji.

 

I na kraju krevet

Spavaća soba je vaša oaza mira. Zato nikada nemojte griješiti i štediti pri kupovini madraca. Važno je da odredite šta vam je bitno u spavaćoj sobi, šta vas čini sretnom i mirnom osobom u njoj, te šta bi moglo utjecati pozitivno ili negativno na vaš san.

Pročitajte još