Birajte odvažne boje zidova

Piše: Redakcija

Boje zidova u prostoru mnogo govore o osobi koja boravi u njemu, a također mogu utjecati na raspoloženje i misli. Godina 2019. donosi novi, odvažni, hrabri i moderni koloristički trend. Uz pomoć boja, vaši zidovi mogu dobiti teksture, obrasce i šablone, a postignuti efekt zaista može biti iznenađujući. Bilo da su u pitanju tople ili hladne, boje vam mogu promijeniti doživljaj prostora.

Pažljivo istražite opcije i otkrijte šta je to što vam se sviđa, a šta ne. Poslije toga, odlučite koja boja u vama izaziva najbolje raspoloženje te kakva je postojeća šema boja u prostoriji.

Boje koje vam donosi 2019. godina su ekstravagantne, bogate i dramatične. Uprkos njihovoj tamnijoj prirodi, u njima ima nečega osvježavajućeg, pa će vaš prostor davati osjećaj veličanstvenosti i elegancije. Kada je riječ o bogatim i raskošnim bojama, birajte šumsko zelenu, senf žutu te osvježavaće plavu i boju lavande. Ukoliko u svoj prostor želite da unesete osjećaj relaksacije, najbolje je da odaberete boje koje pružaju osjećaj smirenosti i opuštanja. Birajte sivo zelenu, mistično plavu ili blijedo rozu.

Za malo živosti, opredijelite se za limun žutu koja će učiniti da i tokom najoblačnijih dana djeluje kao da vam je soba okupana suncem. Dobar izbor je i boja kajsije, koja je vrlo fleksibilna i dobro se kombinira s mnoštvom drugih boja i tonova. Ponekad vam se može učiniti da su zemljani tonovi dosadni, ali ove godine razmislite i o njima. Boja cimeta donijet će energiju vatre i topline, dok će boja gline donijeti osjećaj prirode.

AZRA SAVJETUJE

OKREČITE DOM SAMI

Ukoliko ste u potrazi na kreativnijim riješenjima od jednobojnih zidova, otkrivamo vam sjajne trikove kako da na originalan način, potpuno sami i bez pomoći profesionalaca okrečite dom i pritom se zabavite.

Ukrasite zidove metlom

Za postizanje izgleda koji se savršeno uklapa u sve vrste stilova interijera možete upotrijebiti metlu. Nakon što prekrečite zidove, pređite metlom po površini tako da ostanu ravni vertikalni tragovi.

Šaranje krpom

Uvrnite krpu i umočite je u farbu. Uklonite višak boje i rolajte preko zidova. Ova tehnika će ostaviti neujednačene šare koje će pružiti zidovima interesantan izgled.

Revitalizirajte zidove

Ako vam život pruži limun, napravite limunadu! Odsijecite polovinu limuna i upotrebite ga kao pečat kako biste osvježili zidove.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti