Uredite dom kao profesionalac: Unesite element iznenađenja

Piše: Redakcija

Rezultat slika za interijer

Nisu vam uvijek potrebni skupi komadi namještaja da bi vaš interijer lijepo izgledao. Pečat svakog vlasnika jeste unošenje mašte i orginalnosti kako bi interijer izgledao lijep i privlačan. Najbitnije je da znate šta vam se sviđa i kako želite da vaš dom izgleda. Uvijek postoje trikovi da vaš dom izgleda kao da ga je uredio profesionalac. Da bi vas inspirisali mi vam donosimo nekoliko savjeta, da vaš dom izgleda kako želite, samo je potrebno da budete kreativni.

Dajte sebi vremena kada je riječ u uređenju vašeg doma. Veoma je bitno odabrati dobar komad namještaja, nego nagomilavanje namještaja koji će vam kasnije smetati. Nemojte kupovati namještaj da biste samo popunili prostor, nego kupujte komad po komad jer će vam se strpljenje isplatiti.

Organizujte se i raščistite prostor te se riještite nepotrebnih stvari. Na ovaj način novi komadi namještaja će doći do izražaja kao i detalji, a vaš dom će imati novi izgled.

Ukoliko imate puno inspiracije to vas može odvesti u krivom smjeru, jer ono što ste zamislili na samom početku trebalo bi da vas vodi do kraja i ne odustajte od toga.

Rezultat slika za interijer sobno bilje

Sobno cvijeće vam je dobar način da ukrasite interijer. Razlika je odmah vidljiva, jer će na taj način vaš prostor izgledati ljepše i svežije.

Elementi koji mogu pridonijeti izgledu i uređenju vašeg prostora su svakako lampe, rasvjete i viseći elementi. Ukoliko odaberete bezvremenske komade namještaja novom izgledu bi mogla doprinjeti i neka moderna lampa ili čak luster u toplijoj boji.

Rezultat slika za interijer

Unesite samo ono što vam se sviđa u vaš dom i nikada ne pretjerujte s uređenjem. Da biste kroz namještaj pokazali svoju kreativnost nemojte unositi sve što vam se sviđa jer će tada vaš dom ličiti na sliku iz kataloga.

Detalji su bitni i na to nemojte zaboraviti. Ako ste odabrali neutralnu paletu boja za svoj interijer, detalji boje bakra ili zlata dat će potpuno nov izgled prostoru.

Ne postoje pravila za uređenje interijera kojih se morate držati po svaku cijenu. Unesite neki element iznenađenja, i poigrajte se s različitim stilovima.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti