Uradi sam: Namještaj od paleta je must have u uređenju doma

Piše: Redakcija

Kupovina novog namještaja za mnoge je preskupo, ali i luksuz. Pronalaze se nove i jeftinije varijante kako bi se izbjegao trošak. Pitanje namještaja može se rješiti od nečega starog, uz malo truda i kreativnosti. Od jeftinih paleta može se napraviti izvrstan namještaj, bilo za veće ili manje prostorije.

Drvene palete inače služe za prijevoz robe i tereta nakon čega se odbacuju. Mogu se naći u blizini industrijskih objekata ili kontenera za smeće. Ono najbolje kod paleta jeste da se mogu koristiti u razne namjene. Izrađuju se od bora ili nekih mekanih materijala, ali nije ih teško pronaći od javora i hrasta. Dizajnirane su da bi nosile terete pa su stoga i čvrste. Savršen su detalj za svaku prostoriju jer iskorištene palete izgledaju staro i rustikalno. Mi vam donosimo nekoliko jednostavnih ideja za namještaj od paleta kako biste lakše došli do ideje kako napraviti jednostavni namještaj uz malo truda i novca.

Jednostavan dio za sjedenje može se napraviti slaganjem paleta, na koje možemo poredati jastuke i tako dobiti novi kauč koji krasi vašu terasu. Ukoliko je prostor veći i otvoreniji, broj paleta i jastuka možemo povećati, pa tako dobiti veći kauč koji se lagano pretvara u krevet za goste.

Prikupljanjem paleta iste veličine koje se mogu preslagati odličan su izbor za svaki balkon ili baštu. Potrebno je samo dodati nekoliko jastuka i potpuni ugođaj je tu. Ležaljke također znaju biti skupe. Transformacijom paleta i uz malo mašte  na vašem balkonu mogu zablistati potpuno nove i udobne ležaljke.

Ono što svako dijete želi jeste imati ljuljačku samo za sebe. Sada im to možete omogućiti uz staru paletu i nekoliko čvrstih konopaca. Potrebno je samo konopce privezati za paletu i pronaći odgovarajuće mjesto gdje je zakačiti. To može biti drvo ili prostor na balkonu. Možete uvijek pronaći i dijete u sebi te uživati u čarima onoga što ste sami napravili.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti