Na razočarenje fanova: Idris Elba neće biti prvi tamnoputi James Bond

Piše: Redakcija

Britanski glumac Idris Elba negirao je da će biti sljedeći James Bond, pošto je prethodno nagovijestio da bi mogao biti prvi crni agent 007.

Elba je podgrijao špekulacije da će biti sljedeći James Bond kada je objavio tvit sa selfijem i napisao “zovem se Elba, Idris Elba”, parafrazirajući čuvenu frazu iz serijala o britanskom tajnom agentu.

Mnogi Elbini obožavatelji su pokrenuli kampanju da zvijezda serija “The Wire” i “Luther” bude prvi crni Bond, prenio je AP.

Elba je sada negirao da će zamijeniti Daniela Craiga u ulozi agenta 007. Na pitanje novinarke britanske televizije ITV da li razgovara sa sljedećim Bondom, Elba je odgovorio “ne”.

Nagađanja o Elbi kao novom Bondu počela su nakon što je producentica Barbara Broccoli rekla da su otvorena vrata glumcu Afroamerikancu. Elba je kasnije na Twitteru objavio svoju fotografiju uz natpis “Moje ime je Elba, Idris Elba”. 

Reditelj Danny Boyle odustao je od projekta, a kao razlog je naveo kreativne razlike s MGM-om. Nije poznato ko će ga zamijenti. 

U utrci za ulogu agenta 007 nalaze se Aidan Turner, James Norton i Jamie Bell.

Pročitajte još