Mamu kritizirali zbog dojenja u restoranu, a njena je reakcija oduševila

Piše: Redakcija

Bebe ne pitaju za vrijeme pa se tako majkama može dogoditi da moraju nahraniti svoje dijete u parku, u trgovini, šoping centru pa tako i u restoranu. Izbora zapravo nemaju, a u većini slučajeva javnost ima razumijevanja. 

Međutim, nisu svi susretljivi pa je tako Melanie Dudley dobila zajedljiv komentar gosta  da se odmah pokrije kad je počela dojiti svog četveromjesečnog sina u restoranu. 

Dudley je pobijesnila na ovakvu upadicu, ali nije htjela odgovoriti ljutnjom, već je razmislila o prijedlogu osobe koja joj ga je udijelila. Tako je jednostavno odlučila da je će se pokriti- i to doista pokriti. 

Fotografiju je objavila porodična prijateljica Carol Lockwood, a u opis je napisala:

– Objavljujem ovo uz dozovolu jer mi je DOSTA ljudi koji kritiziraju žene zbog dojenja.

U samo nekoliko dana post je podijeljen na Facebooku čak 195 hiljada puta, a ‘zaradio’ je i 65 hiljada lajkova. 

– Muškarac ju je zamolio da se pokrije, bilo je 90 stepeni i iznimno sparno. I ne, nije nepoštovala tradicije u muslimanskoj zemlji – dodala je Lockwood kako bi pobliže objasnila situaciju. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti