Mali beauty čas: Ovako izaberite najbolju masku za lice

Piše: Redakcija

Njega lica iziskuje vrijeme, a čista i lijepa koža traži adekvatne beauty proizvode. Među brojnim proizvodima na tržištu ponekad je teško odabrati pravi, no, maske se uvijek izdvajaju kao pravo rješenje. Da bi imale potpuni učinak, važno je znati i kako odabrati onu pravu koja će vašem licu prijati.

Maska od gline

 

Glina se od davnina koristila za njegu kože jer izvlači toksine i suvišnu masnoću iz kože. Zelena glina najčešće je namijenjena masnoj koži jer uklanja višak masnoće, ima protuupalno djelovanje te podmlađuje kožu zbog poticanja kolagena i elastina. Bijela glina, s druge strane, ima neutralan ph i antiseptička svojstva pa je idealna za njegu osjetljive i suhe te kože sklone alergijama. Ove maske najbolje će odgovarati koži sa zatvorenim porama jer je ona obično puna mitesera koji nastaju zbog nečistoća i viška sebuma. Kako je koristiti? Prije nanošenja maske, peškirom natopljenim u toplu vodu nježno istrljajte lice, ovako topla voda zapravo otvara pore nakon čega i maska postiže bolji efekat. Masku stavite na cijelo lice ili samo na problematična područja T-zone.

Peel-off maska

Ako imate osjetljivu kožu, tada ova maska nije za vas. Peel-off maska najučinkovitija je za masnu i kombiniranu kožu, koja traži dubinsku i temeljitu njegu.

Sheet maska

Ova maska dolazi u obliku krpice od papira ili pamuka natopljena u hidratantni serum s otvorima za usta, oči i nos. Kako je vrlo specifična, važno je pripremiti kožu prije njenog nanošenja. Potrebno je uraditi piling kože, zatim nanijeti tonik te potom staviti masku koja se drži dvadesetak minuta. Zanimljivo je da se nakon skidanja ove maske ne trebate umivati, već samo nježno umasirajte serum u lice i pustite da ga koža upije. Kad sve završite, nanesite kremu za lice koju koristite svaki dan. Ove maske su najbolje za suhu i dehidriranu kožu.

Bubble maska

Zahvaljujući mjehurićima koji se pojave kad je pripremate, ova maska savršeno čisti pore i izvlače nečistoću i višak masnoće iz njih. Obiluje hranjljivim sastojcima zahvaljujući kojima koža izgleda čisto i njegovano.

Termalna maska

Ova maska u dodiru s vodom se zagrijava, te grijući površinu kože omogućava njeno bolje disanje. Odlična je za sve tipove, osim osjetljive i kože sklone aknama, jer otvara pore i potiče cirkulaciju, a to bi moglo iziritirati osjetljivu kožu. Idealna je za zrelu kožu jer joj je nakon 30-ih posebno potrebna vlažnost kako bi zadržala čvrstoću, naročito područja oko očiju.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti