Najljepše haljine s crvenog tepiha: Glamur i sjaj prve noći 24. Sarajevo Film Festivala

Piše: Redakcija

Svečanost otvaranja 24. Sarajevo Film Festivala počela je u poslijepodnevnim satima tradicionalnim pićem dobrodošlice na festivalskom trgu ispred Narodnog pozorišta Sarajevo, a nastavit će se do ponoći nizom događaja. Sarajevo će narednih dana biti domaćin brojnim ljubiteljima filma, ali i dobre zabave. 

Na otvorenje ovogodišnjeg SFF-a stigli su Moamer Kasumović, Naida Kundurović, Ivan Bosiljčić, Danis Tanović sa suprugom Maelys, Saša Lošić, Dino Merlin, Emir Hadžihafizbegović sa suprugom Aidom, Milan Vladović, Goran Bogdan, Alban Ukaj, Severina i Igor Kojić, Sarah Čerkez, Džejla Glavović, turski reditelj Nuri Bilge Ceylan i mnogi drugi.

Brojne zvanice nazdravile su najvećoj filmskoj priči u Regionu i šire, koja više od dvije decenije govori o Sarajevu kao mjestu u koje hrli cijeli svijet. SFF je svojim gostima i Sarajlijama odavno postao praznik koji zajedno slave, a kao i svake godine, okupljena masa oko crvenog tepiha željno je iščekivala da vidi brojne zvijezde.

Osim što je ovo najveći filmski festival u BiH i Regionu, može se reći i da je to jedan od najglamuroznijih događaja i odlična prilika za “srediti se”. Poznate dame za prvu noć 24. SFF-a izabrale su divne kreacije i zablistale su u toaletama, a u nastavku pogledajte kako su izgledale neke od njih:

Foto: Jelena Nišić

Pročitajte još