Ko plaća skup lifestyle Meghan Markle: Njeni mantili su u ormaru od 35 kvadrata

Piše: Redakcija

Meghan Markle, koja od udaje za princa Harryja nosi službenu titulu vojvotkinja od Sussexa, postaje istinska glamur princeza. No, ko plaća njen vrtoglavo skup lifestyle i šta na sve to kaže suprug Harry, pita se njemački „Bunte“. Meghan se osladio luksuz i ona sve više živi tim životom. A troškove, sve su prilike, plaća Harryjev otac, princ Charles. Za samo dva mjeseca Meghan je na odjeću potrošila 175.000 eura, dok je vojvotkinja Kate u tu svrhu potrošila „samo“ 135.000 eura. Princ Charels za obojicu sinova, princa Williama i princa Harryja za „džeparac“ izdvaja 5,6 miliona eura. Meghan je ljubiteljica jednostavnog, čistog i elegantnog dizajna, koji nerijetko upotpuni s dobrim modnim dodacima.

Givenchy odijelo (cc.2700KM), pojas Givenchy (cc.800KM), košulja Lavender Hill (cc.80KM), Givenchy torbica (cc.4200KM), cipele Sarah Flint (cc.680KM)

Vojvotinja od Sussexa bi do kraja godine na modne kombinacije mogla potrošiti čak milion eura. Toliko je do sada potrošila na nakit. Na jednom od nedavnih prijema Mehgan je u rasponu od 24 sata, na sebi nosila odjeću vrijednu 30.000 dolara. Bunte navodi kako je vojvotknjinja nedavno naručila odmor od 35 kvadrata samo za svoje mantile.

Roland Mouret haljina (cc.4000KM, tašna Fendi (cc.7000KM), cipele Paul Andrew (cc.1100KM), naušnice Birks (cc.15.500KM)

Poznato je da mnogi slavni od dizajnera primaju skupocjene komade na poklon, no kako je članovima kraljevske porodice zabranjeno primati poklone, Meghanina odjeća se plaća iz kraljevskog budžeta.

No, Meghan ima i svoj novac, prije udaje kao glumica je zaradila oko osam miliona dolara, i „Bunte“ navodi kako ona iz svog džepa plaća frizera.

Haljina Emilia Wickstead (cc.4600KM, clutch torbica Givenchy (cc.3400KM), cipele Aquazzura (cc.1300KM), naušnice Birks (cc.6000KM)

Na sve to Harry se zadovoljno smješka, on voli suprugu, prati je u kupovinu i nerijetko, piše njemački magazin, savjetuje koje modne kombinacije da bira. Toliko voli Meghan da joj želi priuštiti sav luksuz ovog svijeta. Zbog dobrog stila Meghan su prozvali „Zvizdeća Meghan“.  

Bilo kako bilo, Meghan zna izabrati prave komade i na šta potrošiti novac; od vjenčanica s potpisom kuća „Givenchy“ i „Stella McCartney“, do kreacija Alexandera McQueena, obuće Paula Andrewa. Ljupka Amerikanka diktira trendove, te modno inspirira djevojke i žene širom svijeta.

Givenchy haljina (cc.2800KM), tašna Strathberry (cc.1050KM), cipele Paul Andrew (cc.1050Km), naušnice Vanessa Tugendhaft (cc.1500KM)

Pročitajte još