Popularna blogerica savjetuje: Jedite u što većim količinama ovo voće i unijet ćete manje kalorija u organizam

Piše: Redakcija

Većina vas sigurno želi znati koji je to recept prema kojem se više uživa u hrani, a pritome unosi manje kalorija. Bloggerica Amanda Meixner nedavno je putem svog Instagrama podijelila korisno poređenje određenog voća koje će vam se ovog ljeta, sigurni smo svidjeti. Ako želite zadržati ili izgubiti kilograme, tada je najbolje da, tvrdi ona, ostanete daleko od određenog voća, banana prije svega.

Amanda je napravila poređenje koliko kalorija unosimo u organizam ako jedemo banane i lubenicu

-Iako su banane sigurno zdrav izbor, ukoliko pokušavate zadržati svoje kalorije i još uvijek jesti normalno, tada je voće poput; lubenice, jagoda, kupina, malina i naranči mnogo bolji izbor za vas – napisala je Amanda na svom Instagramu.

S druge strane, ako želite unijeti više kalorija u organizam, tada jedite datule, banane, grožđe i smokve.

Amanda je uporedila lubenicu s bananom i zaključila da ćete istu količinu kalorija dobiti ukoliko pojedete ili cijelu lubenicu ili jednu bananu. Pa, kad je već tako, i ako već ne želite da se debljate, onda je odgovor; jesti lubenicu ovog ljeta ili bananu, očigledan!

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti