Vaša kosa traži osvježenje? Dajte joj “Shadow Hair”

Piše: Redakcija

Ukoliko ne znate kako da „oživite“ svoju kosu, pramenovi su izbor s kojim nećete pogriješiti. No, nisu ni svi pramenovi isti, i vrlo je važno voditi računa koji će odgovarati boji vašeg tena, i ukupnog izgleda. Ukoliko ćete slijediti trend, tada su must have takozvani sjena pramenovi čija tehnika podrazumijeva izvlačenje tamnih, a ne svijetlih pramenova. Tehnika toniranja se ovog puta koristi za dodavanje dubine vašoj boji kose na najprirodniji način. Da bi se postigao efekat sjenke frizeri se baziraju na tamnije nijansiranje srednjeg dijela kose, tako što boju nanose četkicom, a zatim razvlače rukama. Šta je prednost ove tehnike? Među najdugotrajnijim je zbog čega održavanje ovih pramenova nije mnogo skupo. Osvježavaju se na svakih 4-6 mjeseci. Prednost ove tehnike je i u tome što je prilagodljiva i odlično se slaže uz svaki tip frizure.

Uvijek imajte na umu da ćete najbolji rezultat imati ukoliko izaberete nijansu koja je dva do tri puta tamnija od vaše postojeće boje kose. U tom slučaju ćete uistinu postići pravi efekat sjenke.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti