10 najčešćih razloga zbog kojih muškarci prekidaju veze

Piše: Redakcija

 

Odluke i razlozi i za prekid nikada nisu jednostavni, a vrlo često je teško definirati samo jednu stvar zbog koje se prekida. Ipak, izdvajamo najčešće razloge za prekid:

1 – Nije spreman za ozbiljnu vezu –

Ovo je najčešći razlog zbog kojeg prekidaju muškarci i objašnjenje koje se najčešće čuje. Njima ozbiljna veza znači odricanje, obveze, kompromise i smanjenje vlastite samostalnosti. Zbog toga vezu vide kao teret, a ne kao nešto u čemu će uživati, te kada osjete da gube samostalnost bježe.

ljubav_2

2 – Nije prioritet u vašem životu –

Nasuprot prvom problemu je ovaj gdje muškarac očekuje da postane centar ženinog svijeta. Ukoliko imaju osjećaj da nisu na prvom mjestu, smatraju da veza nema budućnosti jer ih partnerica ne voli i ne ugađa dovoljno.

ljubav_3

3 – Partnerica ne brine dovoljno o sebi –

Posebno je naglašen razlog za prekid ukoliko dođe do promjene od početka veze i poslije. Prestanak brige o svom izgledu, formi, odjeći i šminki utječe na to da muškarac počinje gubiti interes. S jedne strane je osjećaj da vam više nije zanimljiv budući da se ne brinete o tome kako izgledate, s druge strane mu prestajete biti zanimljivi i privlačni. Muškarci danas sve više vode brigu o sebi i svome izgledu, te isto očekuju i od partnerice.

ljubav_4

4- Nestala je privlačnost –

Kada jedna strana izgubi interes za drugu, situacija može postati prilično frustrirajuća. Nedostatak strasti u vezi počinje naglašavati i neke druge probleme.

ljubav_5

5 – Previše se svađamo –

Svađe oko svake sitnice, učestale i bespotrebne naruše svaki odnos. Ako se na duge staze ni o oko čega ne možete dogovoriti, vezu postaje teško održati.

ljubav_6

6 – Postoji druga žena –

Kada već postoji druga osoba, može se malo toga napraviti. Dok se o nekim drugim razlozima za prekid može razgovarati i pokušati nešto promijeniti, u ovom slučaju je to dosta teško.

ljubav_7

7 – Partnerica se previše fizički promijenila –

Iako vas partner ne voli samo zbog izgleda, to je bio jedan od elemenata koji ga je privukao i zadržao.

ljubav_8

8 – Previše smo različiti –

Bez obzira koliko na početku bili slični i imali slične ciljeve. S vremenom se to može promijeniti. Mnogi parovi dođu do tačke u kojoj žele različite stvari. Često su te različitosti povezane s navikama, karakterima ili ciljevima. Tada opstanak veze postaje upitan, posebno ako se poklopi nekoliko segmenata u kojima se ne slažete ili se ovaj razlog poklopi s još nekim drugim.

ljubav_9

9 – Partnerica očekuje previše –

Poticajna partnerica je jedno, ali ako od partnera očekuje puno, ili kada to postane prenaglašeno djeluje demotivirajuće i frustrirajuće. Osjećaj da ne ispunjavate ono što se od vas očekuje djeluje negativno i loše utječe na vezu. Posebno je negativan utjecaj kada partnerica očekuje da se naprave i ostvare stvari.

ljubav_10

10- Ne slažete se s njegovim prijateljima i porodicom –

Iako to može biti u početku zabavno, poslije počinje predstavljati veliki problem. Kada prođe prva zaljubljenost, postaje problem ako se mora odvajati segmente života.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti