Lifestyle

Bohemian Rhapsody: Stiže zadivljujući film o velikom Freddieju Mercuryju

Iako se činilo da od  filma Bohemian Rhapsody nema ništa jer je izvorni reditelj, Bryan Singer, netragom nestao jednom kad su se pojavile optužbe za spolno napastovanje, izgleda da je novi redatelj ne samo spasio stvar nego je uspio i poboljšati cijelu situaciju.

Dexter Fletcher, britanski reditelj s iskustvom u snimanju mjuzikala, odmah je prionuo na posao te nam je nedugo nakon što je on preuzeo uzde stigao i prvi video iz filma. A nakon tog videa, stiže nam napokon i prvi pravi foršpan, u kojem bez problema možemo vidjeti da nam uistinu dolazi epska priča o legendarnom bandu Queen i pjevačkoj legendi Freddieju Mercuryju, piše 24sata. 

Priča je to o čovjeku koji je vjerovao u sebe i svoju muziku kad to niko drugi nije, prkoseći svim stereotipima i kršeći sva pravila kako bi postao jedna od najvećih muzičkih ikona svih vremena. Priča je to i o ljubavi, boli, prihvaćanju i o sjajnoj muzici. Dolazi nam slavljenje i Freddiejeva talenta i legendarnog rock benda, koji su svojom glazbom i osjećajem za avanturu i specifičnim nastupima prekršili sva pravila tadašnje scene.

Freddieja Mercuryja, britansku pjevačku legendu, glumi Rami Malek, glumac sa začuđujućom sličnošću Freddieju. Velšanin Gwilym Lee preuzeo je ulogu gitariste Briana Maya, dok su Ben Hardy i Joseph Mazzello dobili uloge bubnjara Rogera Taylora, odnosno basista Johna Deacona. Mary Austin, ženu za koju je Freddie tvrdio da je ‘ljubav njegovog života’ igra Lucy Boynton, a u filmu se pojavljuju i Mike Myers kao producent kuće EMI te Tom Hollander kao dugogodišnji agent grupe ‘Queen’, Jim Beach.

Film ‘Bohemian Rhapsody’ režira spomenuti Dexter Fletcher, po scenariju Anthonyja McCartena i Justina Haythea. Film u naša kina stiže u novembru.