Slađana Mandić: Pamtit ćemo Kanov rođendan

Piše: Redakcija

Poznata bh. pjevačica Slađana Mandić i njen suprug Ajlin prošle sedmice su u jednom sarajevskom hotelu za sina Kana organizirali proslavu četvrtog rođendana. Kao i svaka majka, Slađana je poželjela da Kan bude živ i zdrav, a ostalo, kako ističe, već ima.

– Ove godine smo razgovarali o tome kako su mi proletjele četiri godine, kao da sam ga jučer rodila. On je zaista veseo i jako zanimljiv dječak. S njim nema nikakvih problema i zna se igrati sam satima, a u isto vrijeme je jako druželjubiv i voli da dijeli igračke s drugima. Zaista je dijete za poželjeti – kaže Slađana i ističe da je Kan trenutno opčinjen superjunacima i robotima.

A kao i svako drugo dijete, i ovaj četverogodišnjak se najviše obradovao igračkama koje je dobio za rođendan.

– Kupili smo mu trambolinu, kojom se oduševljava. Imamo veliku baštu, tako da je idealna za njega da vrijeme provodi napolju – objašnjava ona i dodaje da je Kan izuzetno razuman i skroman dječak.

– Jako voli igračke, ali je isto tako presretan kada dobije neku sitnicu. Ponosni smo što je takav –  kaže Slađana.

Priznaje kako joj je veoma važno da na bitne datume okupi porodicu, naročito zbog zajedničkog ručka. Upravo zbog toga joj je prisustvo Kanove bake, tetke, prabake i ostalih članova najuže porodice bilo dragocjeno.

– S njima je svakodnevno, tako da su oni neizostavan dio njegovog odrastanja i svih radosti – kaže ona.  

No, uloga Slađanine sestre Nine u Kanovom životu ipak je jedna od najbitnijih.

– Svaka tetka će reći da voli sestrino dijete više od ičega i to je zaista tako. To je nevjerovatna veza i ljubav, a ne prođe ni dan da ga ne vidi ili bar ne pozove. Mogu samo reći da jedva čekam da postanem tetka, pa da vidim o čemu se tu radi – kaže ona i dodaje da se izuzetno ponosi svojom porodicom.

– Dovoljno je da se pogledamo i savršeno razumijemo. Imamo poseban odnos i povezanost, te i kad se razdvojimo kao da smo zajedno. Ponosim se time što smo normalni i što se i dalje trudimo da njegujemo one prave vrijednosti koje se sve više, nažalost, gube – objašnjava Slađana.

Kan je od majke naslijedio ljubav prema prirodi, te stoga i ne čudi što su baš u takvom ambijentu željeli prirediti mu i rođendansko slavlje.

– Sam prostor je predivan, tako da nije bilo potrebe za brigom. Izabrali smo ga zbog širine, trave i bezbrižnosti za djecu, a najljepše je to što su svi bili na otvorenom. Ja sam brinula o tome da torta i dekoracije budu što zanimljivije, a tata je brinuo o hrani i piću za odrasle – kaže Slađana, koja nam je otkrila da je najesen očekuju novi poslovni projekti, prvo novi singl, a zatim i album.

Slađana sa suprugom, majkom i sestrom

Kan obožava superjunake

Kanova rođendanska torta

 

 

Pročitajte još