Privatno daleko od glamura: Meryem Uzerli je jedna sasvim obična lijepa, mlada žena

Piše: Redakcija

Meryem Uzerli (35) je bez sumnje najpopularnija glumica na cijelom području gdje žive Turci, tamo gdje se govori turski ili gdje se prate kvalitetne TV serije koje se posljednjih godina produciraju u ovoj zemlji. Dakle, od Hamburga, preko Sarajeva, Istanbila do Bakua i Kaspijskog jezera, svi znaju za ovu lijepu glumicu čiju karijeru je obilježila uloga sultanije Hurem u seriji Sulejman Veličanstveni. Takvu je publika i pamti i doživljava, no privatno je Meryem Uzerli daleko od teških odora, debelih slojeva šminke, dvorskih etiketa i kraljevskih intriga kroz koje se uspješno provlačila kroz seriju oko koje se još uvijek priča.

View this post on Instagram

❤️

A post shared by meryemuzerlimeryem (@meryemuzerlimeryem) on

Mimo reflektora filmskih studija i mimo glamura koji se veže za njenu profesiju, lijepa Meryem Uzerli živi jedan sasvim običan život. Često putuje, izlati i druži se s prijatljima, šeta romantičnim Berlinom gdje inače živi i trudi se provesti svaki trenutak u društvu četverogodišnje kćerkice Lare sa kojom se uslikala i u ne tako glamuroznom berlinskom metrou. Meryem Uzerli i pored slave koje je stekla pokazuje koliko je jedna obična i normalna mlada žena.

View this post on Instagram

@muportrait ❤️

A post shared by meryemuzerlimeryem (@meryemuzerlimeryem) on

Inače, Meryem je rođena je 12. augusta 1983. u njemačkom gradu Kasselu, u mješovitom braku majke Njemice i oca Turčina, kao najmlađa kći od četvero djece. Glumu je od 2000. do 2003. studirala u Hamburgu, u Njemačkoj. Njezina najzapaženija uloga je ona sultanije Hurem u turskom historijskom spektaklu Sulejman Veličanstveni, za koju je osvojila niz nagrada. Meryem je odrasla u Njemačkoj i slabo govorila turski, zbog čega je uz snimanje serije paralelno učila jezik. Sve prethodne uloge odigrala je na njemačkom. Godine 2013. napustila je snimanje serije, a od 103. epizode uloga sultanije Hürrem pripala je glumici Vahide Gördüm.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti