Ne zahtijeva konstantnu pažnju
Muškarac koji čezne za pažnjom, u stanju je totalno ignorirati ženu u tim situacijama i to vrlo lako može prijeći granicu tolerancije. Ovo možda izgleda bezopasno na početku, ali ako se takav odnos nastavi, može doći do seksualne tenzije.

Zahvalan je
Čovjek koji cijeni život i ono što ima, osjeća se ispunjenim i zbog svoje vjernosti. On je uvijek zadovoljan s tim što ima i ne traži uvijek više i uvijek bolje. Jednostavno, vjeran muškarac je zahvalan za ono što već ima u životu.

Slikovni rezultat za faithful man

Zna komunicirati
Umjesto da ignorira probleme i suzbija negativne osjećaje, vjerni muškarac ima sposobnost biti otvoren u pogledu svojih emocija. On nema problem reći ženi ako nije sretan ili ako njegove potrebe nisu ispunjene. Isto tako, pokazat će i kad je tužan i potišten.

Poštuje žene
Muškarac koji generalno poštuje ženski spol ima manje sklonosti posmatrati ženu kao objekt. Način na koji muškarac nešto radi je zapravo način na koji on sve radi. To znači da ako je on pun poštovanja prema svim ženama, sigurno mu neće pasti na pamet avantura na jednu večer.

Emocionalno je inteligentan
Emocionalna inteligencija je veliki pokazatelj toga je li muškarac predodređen biti vjeran ili ne. Kako saznati koliko je emocionalno inteligentan? Jednostavno, obratite pažnju na to da li razmisli prije nego što reagira i kako se nosi s različitim raspoloženjima ljudi oko njega.

Ispunjava obećanja
Osoba koja ima integritet, svoju posvećenost pokazuje kroz ono šta radi, a ne kroz ono šta govori. Vjeran muškarac će održati bilo koje obećanje koje vam je dao. On će večerati s vama, čak i ako njegovi prijatelji imaju karte za utakmicu koju on baš i ne bi volio propustiti.

Slikovni rezultat za faithful man

Siguran je u sebe
Nesigurnost i želja za pažnjom idu ruku pod ruku. Muškarac koji je siguran u sebe dobiva za to puno priznanje od žene. Njemu nije potrebno više žena istovremeno da mu potvrde tu sigurnost. Ako je on siguran u sebe, onda će lakše priznati i svoje slabosti, a da pritom uopće ne povrijedi ego.

Ne riskira
Onaj ko uvijek preuzima rizike, najčešće se vodi načelom da ima šta dobiti, dok vjerni muškarac razmišlja drugačije. On ne riskira zato što tako može više izgubiti, nego što može dobiti. Vjeran muškarac vas neće iznevjeriti jer nikada neće riskirati da izgubi vašu ljubav i povjerenje.