Vraćaju se Čarobnice: Stare i nove Vještice žestoko zaratile na Twitteru

Piše: Redakcija

Jedna od najpopularnijih serija s kraja 90-ih godina, serija Charmed ove će se jeseni ponovo vratiti na TV ekrane, ali s potpuno novom glumačkom postavom.

Podsjetimo da se serija u Bosni i Hercegovini emitirala pod nazivom Čini, u Hrvatskoj pod imenom Čari, a u Srbiji kao Čarobnice.

Serija je prvi put emitirana 1998, i trajala je osam sezona, a većina se dobro sjeća avantura triju Halliwell sestara-vještica Prue (glumila je Shannen Doherty), Piper (Holly Marie Combs) i Phoebe (Alyssa Milano). Nakon što Prue umire u finalu treće sezone, zamijeni je izgubljena polusestra Paige Matthews (koju glumi Rose McGowan), a sjećamo se i ‘anđela’ Lea (Brian Krause), te zločestog Cole Turnera (glumio ga je Julian McMahon).

Serija, tj. njen reboot, radi se u produkciji mreže CW, a u opisu nove serije ovako stoji:

“Ovaj žestoki, smiješni i feministički reboot originalne serije fokusira se na tri sestre u fakultetskom gradu, koje otkriju da su vještice. Radeći istovremeno na uništenju demona, rušenju patrijarhata i na održavanju porodičnih veza, vještičji posao nikad se ne završava.”

https://www.youtube.com/watch?v=-ycEPoT1Nzw

No, zbog ovog opisa počeo je pravi mali “rat” između starih i novih Čarobnica. Doduše, prva je reagirala Holly Marie Combs, ljutito napisavši kako će reboot samo zarađivati na njihovom teškom radu, a onda se Shanned Doherty uključila kazavši kako ne razumije otkud sad “feministički” – kao da njihove serije nisu bile feministički orijentirane.

Onda se ponovo javila Combs, istaknuvši kako želi novoj ekipi sve najbolje, ali: “Nikad neću razumjeti šta je to žestoko, smiješno ili  feminističko u seriji čiji autori kažu da je prva ekipa ‘prestara’ da
radi posao koji je radila prije 12 godina.”
A, onda se oglasila jedna od “novih” zvijezda, Sarah Jeffery (koja će glumiti Maggie, sestru koja najviše podsjeća na Phoebe), koja je na Twitteru napisala:

“S velikim poštovanjem se odnosima prema temeljima koji su postavljeni. Ali, kada neko kaže nešto loše o mom liku, kada do nas dopiru štetni glasovi da smo nesposobni ili osuđeni na propast, nemate pojma s kojom žestinom ću braniti svoje sestre i sebe.”

Alyssa Milano zasad nije komentirala novu seriju.

Fanovi su prilično ljuti zbog reboota, te na socijalnim mrežama uglavnom kritikuju ovaj projekt. No, kako će proći nova priča o sestrama-vješticama znat ćemo na jesen, kada kreće Charmed reboot, prenosi portal Radiosarajevo.

Pročitajte još