Koliko jahti i vila Mamić ima: Život na visokoj nozi

Piše: Redakcija

 

Zdravko Mamić vodi pravnu bitku s hrvatskom državom. Nepravosnažno je prošle sedmice osuđen na šest i po godina zatvora. Zdravko se trenutno nalazi u BiH, i najavljuje nastavak pravne borbe iz kako kaže svoje druge domovine. Jedan od najbogatijih ljudi istraživali su Uskokovi istražitelji zbog navodne utaje poreza, mita i zloupotreba u ekonomskom poslovanju pa se i njegova poveća imovina našla pod lupom javnosti. Šta sve veliki zaljubljenik u pjesmu i tamburicu, što smo imali priliku vidjeti i jedne godine u Sarajevu, kada je častio tamburaše sa novčanicom od 500 eura, posjeduje, teško je znati. Mamić i njegova porodica su uvijek živjeli na visokoj nozi. Zdravko Mamić, ali i njegova braća s kojima je snažno povezan posjeduju vile, kuće na Pagu, stanove u Zagrebu i zemljišta po cijeloj Hrvatskoj. Ne treba zaboraviti da se voze u skupim automobilima, u kolekciji su imali niz od Bentleyja do Mercedesa, a Zdravko je promijenio i cijeli niz luksuznih plovila.

Kad je o nekretninama riječ nekadašnji prvi čovjek „Dinama“ posjeduje luksuznu vilu na Tuškancu. Na 1.400 metara kvadratnih površine smještena je kuća od nekih 300-tinjak metara kvadratnih s garažom i bazenom. U medijima se hvalio i hacijendom u Gorskom kotaru, a tu je i vila na Pagu koja glasi na brata Zorana. Svojevremeno je kazao da je kuću u Gorskom kotaru projektirala njegova šurjakinja, inače arhitektica. Površina tog objekta je 140 kvadratnih metara, no Mamić je vlasnik oko 30.000 metara terena.

-Gorski kotar za mene je pravi raj, supruga mi je iz Mrkoplja i te su dvije stvari presudile kod odluke da napravim kuću za odmor. Planiram kupiti još 100.000 kvadrata zemlje. Vidio sam šta je napravio Nadan Vidošević, mogu mu samo čestitati na ukusu, a ja ću tek odlučiti šta još na tom terenu napraviti – izjavio je Mamić 2007. godine.

Jahta Zdravka Mamića

Kuća Zdravka Mamića

U neposrednoj blizini vile na Tuškancu nalazi se i stan koji glasi na firmu u kojoj je direktor Mamićev sin Mario. Riječ je peterosobnom, dvoetažnom stanu koji sačinjavaju stubište, četiri sobe, hodnik i tri garderobe, tri toaleta, dvije kupaonice, dva tuša i dnevni boravak, dvije kuhinje i polunatkrivena terasa ukupne površine 213 kvadratnih metara.

Na Mamićeva sina glasi i 20-metarska jahta Feretti 590 Maluciva na kojoj Zdravko često prima prijatelje. Na njoj je znao ploviti s predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom. Mamić senior strastveni je obožavatelj jahti, a promijenio ih je nekoliko – See Ray 330, Azimut 4, Ferretti 44, Ferretti 59. Sadašnja vrijednost Malucive procjenjuje se na oko pola miliona eura, no kupljena je za puno više. Carina je 2010., procijenila jahtu puno skupljom od 700 hiljada eura, navodno je prava cijena oko milion i po eura!  S bratom Zoranom ima i stanove u Njemačkoj koje izdaje.

Izvir: tportal.hr

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti