Prijeti mu deset godina zatvora: Bill Cosby proglašen krivim za silovanje

Piše: Redakcija

Bill Cosby osuđen je zbog seksualnog napada na ženu prije 14 godina, javlja BBC. Sudilo mu se zbog drogiranja i napastovanja bivše košarkašice Andree Constand 2004. godine.

Cosby bi mogao dobiti 10 godina zatvora i kaznu od 25.000 dolara za svaku tačku optužnice. Porota je raspravljala 14 sati te odlučila kako je Cosby kriv po tri tačke optužnice.

Cosby u početku nije pokazivao nikakvu reakciju, ali nakon što je čuo zahtjev tužitelja o povlačenju jamčevine, počeo je vikati.

Tužitelj Kevin Steele ustvrdio je kako Cosbyjeva jamčevina nije dovoljno visoka, a glumac je na to odgurnuo ruku svog advokata  te počeo vikati kako nema privatni avion, javlja Fox.

-Dosta mi ga je!- urlao je na Steelea.

80-godišnji Cosby negirao je njene optužbe. Ovo je drugi put da mu se sudilo, nakon što je poništeno prvo suđenje.

Nastavak novog postupka obilježio je incident.

Naime, jedna se nepoznata žena skinula u toples i zaletjela prema glumcu. Na grudima je imala natpis “Women’s lives matter” i imena žena koje su ga optužile za silovanje.

Oko 60 žena optužilo je Cosbyja da ih je seksualno zlostavljao, što je dokrajčilo njegovu karijeru najpoznatiju po popularnoj televizijskoj seriji “The Cosby Show” iz osamdesetih godina. Ovaj slučaj bio je jedini koji je završio na kaznenom sudu, najviše zbog toga što su ostale optužbe bile prestare za suđenje.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti