Budite lijepi i njegovani pomoću limuna

Piše: Redakcija

Izbjeljivanje pramenova

Nanesite limunov sok direktno na pramenove koje želite da posvijetlite i izađite na sunce, ili, jednostavno, koristite fen.

Toner

Iscijedite nekoliko kapi limunovog soka na parče vate ili blaznicu i nanesite ga na dijelove lica koji imaju višak masnoće i neprijatan odsjaj.

Limunov sok će otkloniti suvišnu masnoću pa će vam koža lica biti ujednačenija.

Izbjeljivanje noktiju

Ukoliko su vam nokti požutili, iscijedite limun u malu posudu i potopite vrhove prstiju na nekoliko minuta. Limunov sok će izvući fleke.

Dezodorans

Limunska kiselina u limunovom soku ubija bakteriju koja prouzrokuje neprijatne mirise, što čini limun savršenim dezedoransom u hitnim slučajevima. Samo utrljajte limunov sok ispod pazduha.

Čišćenje kose

Limunov sok u kombinaciji s vodom je najbolji način da oslobodite kosu nagomilanih ostataka različitih preparata koje ste koristili.

Samo pomiješajte dvije tečnosti u razmjeri jedan prema jedan, nanesite na kosu i ostavite da deluje jedan minut prije nego što isperete kosu.

Tragovi na koži

Limun je već legendarni narodni lijek za izbjeljivanje pjega.
Samo nanesite limunov sok na parčetu vate na mjesta koja želite da izbijelite svakog dana i rezultati će ubrzo biti očigledni.

Otklanjanje peruti

Limunov sok nije dobar kao preventiva protiv peruti, ali je odličan za uklanjanje već postojećih žarišta ovog dosadnog problema.
Ako vas muči perut probajte da utrljate limunov sok u kožu glave, a zatim ostavite da djeluje 10 minuta.

Prirodni piling

Napravite smjesu od jedne trećine soli,jedne trećine limunovog soka i jedne trećine maslinovog ulja i imate savršenu, potpuno prirodnu smjesu za piling kože vašeg tijela.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti