Dijana Bliznac: Acqua di Gioia iza uha, pogled ispod obrva, visoke štikle… i ko bi joj odolio

Piše: Redakcija

Njega kože

Skoro najviše svog slobodnog vremena trošim na njegu kože. To je osnovno i najvažnije o čemu bi svaka žena trebala voditi računa. Tako će izgledati lijepo i njegovano. Njegu kože kod kuće ne bih mogla zamisliti bez sapuna za pranje, mlijeka za čišćenje i kreme.
Meni su najbolji preparati za piling, maska za lice, vlažne kreme. Volim koristiti i profesionalne usluge, najčešće odlazim na tretmane lica i opuštajuće wellness masaže. A, sebi najradije priuštim vitaminski tretman lica. Inače, na njegu lica trošim i najviše novca.

Njega kose

Često posjećujem frizera, jedanput ili dva puta sedmično. Moja neostvarena frizura jeste sasvim nakratko ošišana kosa. Možda tu želju uskoro i ostvarim. Oduvijek imam crnu boju kose. Prije dvije godine sam probala nešto s crvenim pramenovima, ali je bilo kratkog vijeka. Od javnih ličnosti najviše mi se dopada kosa Beyonce Knowles. Frizura joj je uvijek besprijekorna i svaka joj dobro pristaje.

Make-up

– U mom neseseru se trenutno nalaze: Krema za lice s medom “Garnier”, puder u kamenu i rumenilo “Mac”, maskara “L’Oreal”, sjajilo za usne “Dior”. Bez ove kozmetike nikuda ne idem. Rutinsko šminkanje nikako ne bih mogla zamisliti bez maskare.

Od brandova najviše vjerujem kozmetičkoj kući “Mac” i prezadovoljna sam njihovim proizvodima. Između pudera i BB kreme za lice, uvijek biram BB kremu, jer puder ne stavljam tako često.

Parfemi

Moja top tri parfema su: Flora by Gucci, Acqua di Gioia-Armani, Manifesto-Ives Saint Laurent.

Ljepota ulazi na usta

U ljetnom periodu volim jesti puno voća, jer svako voće ima značajnu ulogu u našoj ishrani i također je bitan faktor u prevenciji mnogih bolesti. Uživam u marelici zbog spoznaje da se u njoj nalazi mnogo beta-karotena, a tu je i ostalo voće bogato A i C vitaminima, jer vjerujem da utječu na moje zdravlje i ljepotu.

Zdravlje

Kada mogu, dan počinjem cijeđenom narandžom, a svakako tokom dana u organizam unosim mnogo vode i trudim se što više biti na svježem zraku. Hvala Bogu, do sada nisam imala problema sa zdravljem, ali zbog visokih štikli, koje uvijek nosim na nastupima, znam osjećati bol u leđima. To obično liječim masažama.

Šta kaže struka

Osim na stopala, visoke potpetice djeluju pogubno na kičmu, narušavajući prirodnu ravnotežu i uzrokujući pritisak na živce u kičmi, što rezultira bolom u leđima.

Sugerira se čak i da redovno nošenje visokih potpetica može utjecati na mozak, jer dolazi do pritiska na krvne žile i živce, što uzrokuje glavobolju i slabije mentalne funkcije.

Stručnjaci za stopala ističu da i nošenje potpetice od sedam centimetara pojačava pritisak na zglob za 80 posto.

Zbog svega toga u porastu je neobičan tretman kolagenskih injekcija u stopalo. Time se stvara ‘jastučić’ zbog kojeg je nošenje štikli nešto udobnije. Stručnjaci ipak upozoravaju da zatomljivanje bola nije rješenje, jer se time neopaženo nastavlja deformacija stopala.

Dodatak prehrani

Kao dodatak prehrani koristim maslinovo ulje. Poznato je da čisti krv i snižava krvni pritisak. Do sada nisam nikada imala problema s viškom kilograma. Moja kilaža uglavnom je uvijek ista i varira jedan kilogram gore ili dolje.

Vježba

Od sportova podjednako volim skijanje i plivanje. Tokom zime svaki slobodan trenutak koristim za skijanje, a ljeti plivam i tako održavam svoju kondiciju tokom cijele godine. Također, trudim se da barem jednom sedmično odem na fitnes, a tu je i neizostavno trčanje na traci.[nggallery id=198]

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti