Evo zašto je Manolo Blahnik najpoznatije ime među dizajnerima cipela

Piše: Redakcija

Manolo Blahnik je ovog puta predstavio kolekciju sandala i cipela s visokim potpeticama u kojoj dominiraju vedre i optimistične boje. Ono što još karaktrizira obuću s njegovim potpisom jeste izuzetna udobnost. Svaki par cipela koji izađe iz njegove fabrike u Milanu, testiran je na uposlenicima. Cilj je postići što stabilniju obuću u kojoj nećete osjećati nikakav bol niti napor zato što je nosite. Jedna od dama koja ima čast testirati obuću je i žena s Mediterana, koja ima izuzetno velika stopala.

– Ako njoj odgovara moja cipela, onda će odgovarati svakome – iskreno će dizajner.

Manolo, koji je jednom prilikom kazao kako “bol nije nešto što je prirodno i što se podrazumijeva”, otkriva da je tajna udobne obuće u pozicioniranju pete, jer jedan centimetar mnogo znači. Novu kolekciju odlučio je predstaviti baš u Londonu, jer smatra da se ovaj grad mnogo razlikuje od Milana i Parisa.

– London je stjecište međunarodnih kupaca. London je budućnost – poručuje Manolo.

Kolekciju izložio je u hotelu “Covent Garden”, smještenom u centralnom dijelu Londona.[nggallery id=192]

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti