Pravila koja kraljevske dadilje moraju da poštuju

Piše: Redakcija

Dadilje uz najmlađe pripadnike kraljevske porodice moraju da budu 24h, a ovo su pravila i dužnosti kojih moraju da se pridržavaju:

1. Moraju da znaju kako da zavežu pelenu na nekoliko načina. Razlog tome je što se unutar kraljevske porodice ne koriste jednokratne pelene.

2. Mjesto gdje se djeca igraju mora biti besprijekorno, što znači da dadilja mora stalno da sklanja igračke kako bi igraonica bila uredna.

3. Moraju biti sposobne da zaštite dijete. Zbog toga je poželjno da dadilja zna neku od borilačkih vještina.

4. Dadilja mora biti obučena za brzu vožnju kako bi mogla pobjeći od fanova, a da pri tom ne ugrozi dijete.

5. Mora odlično da pliva i da ima završen kurs spasavanja u vodi.

6. Njeno šminkanje mora biti umjereno, kako bi se postigao prirodan izgled.

7. Dadilja ne smije da nosi upadljiv nakit i modne dodatke.

8. Mora da bude spretna i jaka kako bi mogla da upravlja dječijim kolicima koja teže preko 30 kg. Kraljevska porodica koristi kolica brenda Silver Cross.

9. Iako kuvari spremaju hranu, dadilja mora da vodi računa o tome da hrana bude zdrava. Cilj je da se od malena usade zdrave navike kada je ishrana u pitanju.

10. I na kraju, dadilja mora biti spremna i sposobna da uplakano dijete smiri u bilo koje doba dana ili noći. Jer je pravilo da roditelji ne ustaju kada im dijete plače, to je posao dadilje.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti