Mirela Bunoza: Svjetski glamour na mostarskoj modnoj pisti

Piše: Redakcija

“Fashion Arena” novi je projekt agencije Primera koji će predstavljati i promovirati dizajn i modnu kulturu cijele regije, a održat će se trećeg i četvrtog prosinca u Mostaru u kongresnoj dvorani zgrade Vlade FBiH. Autorske kolekcije domaćih i regionalnih dizajnera bit će predstavljene prema svjetskim standardima uz vrhunsku produkciju

Početkom narednog mjeseca u jednom od najljepših bh. gradova Mostaru, održat će se modni događaj dostojan ljepote ovog grada. Na jednom mjestu okupit će se domaći i regionalni modni dizajneri, predstavnici modnih kuća, modeli, manekeni, stilisti, fotografi, te svi zaljubljenici u modu. Povodo njihovog okupljanja jeste prva “Fashion Arena”, zamišljena kao dvodnevni modni event, koji će se održati 3. i 4. decembra. Više o samom događaju, njegovoj svrsi, te svemu onome što nas očekuje, razgovarali smo sa Mirelom Bunoza, jednom od idejnih tvoraca ovog projekta, te vlasnicom PR i Event agencije “Primera”.

U Mostaru će se u decembru održati prva “Fashion Arena”. Otkrijte nam o kakvom je događaju riječ?

– “Fashion Arena” novi je projekt agencije Primera koji će predstavljati i promovirati dizajn i modnu kulturu cijele regije, a održat će se trećeg i četvrtog prosinca u Mostaru u kongresnoj dvorani zgrade Vlade FBiH. Autorske kolekcije domaćih i regionalnih dizajnera bit će predstavljene prema svjetskim standardima uz vrhunsku produkciju. Revije će nositi profesionalne manekenke i manekeni iz naše zemlje i iz Hrvatske, dok će cjelokupne izlaske zajedno s dizajnerima, osmišljavati stilisti Neven Ciganović i art direktor Emerik Gudelj. Keune, kao najprodavaniji brend za kosu, partner je događaja i pobrinut će se za frizure, a za make up zadužena je profesionalna vizažistica Marijana Bošnjak sa svojim timom stručnih suradnika. Poznati fotograf Mate Zemljić iz WAF Studija službeni je fotograf događaja.

Kako ste uopće došli na ideju da ovom gradu poklonite jedan ovakav modni događaj?

– Grad Mostar već je uveliko na modnoj mapi regije prepoznat kao grad ljubitelja fashion dizajna i stila, a naša intencija je ‘podići letvicu’ i pozicionirati ga kao regionalno središte mode i na taj način svrstati ga uz bok europskim modnim metropolama. BiH zaslužuje imati barem jedan modni događaj koji je na visokom nivou kvalitetom, ponudom, produkcijski i organizacijski, a navedene četiri komponente bit će okosnica Fashion Arene. Naš tim voljan je i spreman na požrtvovan i naporan rad kako bismo konačno pozicionirali našu zemlju, našu županiju i grad Mostar, u svijetu mode gdje i pripada. Intencija jest da Fashion Arena postane tradicionalan događaj po kojem će Mostar, uz građevinsko-povijesne znamenitosti, biti nadaleko poznat.

Šta svi posjetitelji mogu očekivati? Kakav program ste nam priredili?

– “Fashion Arena” svojim posjetiteljima ponudit će vrhunski ugođaj i dašak svjetskog glamura. Prva večer predviđena je za predstavljanje poznatih modnih brendova, a druga je rezervirana za prezentaciju dizajnerskih kolekcija. Obje večeri bit će i prodajnog karaktera. Prodaja će biti provedena suptilno, rezervacijama modela I narudžbom. Viskokvalitetna tehnička podrška , majstori scenografije i svijetla, stavke su na koje je trebalo obratiti posebnu pozornost, a iako financijski izdašno i tehnički zahtjevno idejni projekt scene u potpunosti će slijediti svjetske standarde u toj oblasti. Nakon završetka Fashion Arene predviđen je party u Golden pubu u Mostaru gdje ćemo, nadam se, proslaviti uspješno obavljen posao i počastiti sve sudionike, te posjetitelje događaja.

Koji dizajneri su potvrdili svoje učestvovanje na “Fashion Areni”?

– Modni brendovi koji su se visoko pozicionirali kvalitetom i svojim poslovanjem na tržištu BiH predstavit će se prvu večer Fashion Arene: Angel’s fashion, Benetton, LULU Mutibrand store (Tommy Hilfiger, Motivi, Calvin Klein, Lacoste, Diesel), Lady, Jeordie’s I P.S. fashion. Pod pokroviteljstvom Croatia osiguranja, druge večeri predstavit će i popularizirati rad dizajnera koji su već utisnuli svoj trag na modnoj sceni regije. S ponosom ćemo predstaviti nove kolekcije sjajnih bh. dizajnera Ljiljane Majkić i Milana Senića. Iz Zagreba nam stižu nove kolekcije Linee exclusive i Krie designa, a iz Splita stiže i poznati Arileo.

Zaštitno lice prve Fashion Arene jeste Tea Bošković…

– Tu nije bilo mnogo dvojbe. Tea Bošković profesionalni je model i svakom fotografu s njom uistinu može biti samo užitak surađivati. Bila sam prisutna na snimanju i oduševljena sam njezinom profesionalnošću i time kako s lakoćom realizira osmišljenu ideju fotografa i art direktora. Tei se koncept projekta izuzetno svidio i odmah je prihvatila naš poziv da postane zaštitno lice.

Pretprošlog vikenda održali ste casting za modele. Kojim kriterijima ste se vodili prilikom njihovog odabira? Koliko je bilo prijavljenih?

– Na održanom castingu u Mepas Mallu prodefiliralo je 46 menekenki i manekena koji su se prijavili sa željom da nose revije na prvoj FA-i. Više faktora utjecalo je na odabir, no dobar hod po pisti bio je najvažniji kriterij žirija. Prijave su pristigle iz cijele BiH, a odabrano je 25 modela.

Događaj je najavljen za 3. decembar. Otkrijte nam kako teku finalne pripreme?

– Pripreme za Fashion Arenu privode se kraju, čeka nas velik posao na dane održavanja, ali sve je spremno i nadamo se da će sve proteći prema očekivanome i planiranome.

Namjera Vam je da ovaj modni događaj postane tradicionalni? Koliko su takve ambicije realne?

Projekt Fashion Arena uključuje tradicionalno održavanje jednom ili dva puta godišnje. Prva FA trajat će dva dana, stoga izbjegavamo naziv fashion week, ali ideja jest održati kvalitetnu razinu kako bismo otvorili mogućnosti za širenje projekta odnosno održavanje fashion weeka u pravom smislu prema zadanim standardima. Sve predispozicije imamo da to bude tako, a nadamo se da će naša nastojanja I vizija biti prepoznati I od strane državnih institucija kako bismo zbilja mogli ostvariti taj zadani cilj koji bi se pozitivno reflektirao na našu društvenu zajednicu. Uzor nam je SFF koji je pokazao kako se treba raditi, da ništa nije nemoguće, te da takvi događaji nisu puki glamur.

Na kraju, trebaju li nam za događaj pozivnice?

– Događaj će moći pratiti samo posjetitelji s pozivnicama, stoga ovim putem pozivamo sve zainteresirane dizajnere, predstavnike modnih brendova, modne blogere i sve involvirane u modnoj branši koji bi voljeli posjetiti Fashion Arenu, da nam se jave. Informacije su dostupne putem našeg sitea www.primera.ba.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti