Znate li šta je “morska zvijezda” u krevetu

Piše: Redakcija

Prestanite se ponašati kao da vam je dosadno

Jedan od užitaka seksa jest da u strasti uživate s drugom osobom i da se pritom dobro zabavite. Ako izgleda da vas to uopće ne zanima, te da biste radije radili nešto drugo,  sve ćete pokvariti, a kod muškarca uništiti samopouzdanje, a možda i sam seksualni čin.

Uzvraćajte jednakom mjerom

Na umu valja imati da je seks nešto u čemu oba partnera jednako učestvuju i uživaju. Zato, ako vama partner pruža užitak, sasvim je u redu da i vi njemu to isto pružite.

Ne pitajte previše

‘Osjećaš li ovo? Šta kažeš na ovo? Voliš li ovo?’ – naravno da je važno znati šta prija vašem partneru, ali neprestano ispitivanje nije seksi.

Morska zvijezda

Morska zvijezda je kada samo nepomično ležite raširenih ruku i nogu, a vaš partner odrađuje sav posao. Ovo nije nimalo poželjno – nemojte seks tretirati ako automatsku perionicu automobila.

Mrtva tišina

Postoji velika razlika između tišine jer ne želite da probudite cimera u sobi i tišine zbog koje vaš partner poželi da provjeri vaš puls. Pomalo jezivo, zar ne?

Užasna sramežljivost

Svako ima određenih nesigurnosti po pitanju vlastitog tijela, ali nemojte da dopustite da to naruši vaš seksualni život. Imajte na umu da je sasvim u redu ostaviti upaljena svjetla tokom seksa, te da ne morate sve vrijeme biti pokriveni do ušiju.

Nema rasprave o zaštiti prije seksa

Kad se radi o tim stvarima, tu nema mjesta pretpostavkama, prije seksa dogovorite se o načinu kontracepcije ako ne priželjkujte trudnoću ili ne poznajete partnera toliko dobro da ste sigurni u njegov zdravstveni karton.

Pročitajte još